آمریکا و چین در حوزه تحقیق و توسعه فناوری اطلاعات پیشرو هستند
ایالات متحده آمریکا و چین به عنوان پیشروان و مرکز نوآروی و فناوری جهانی در حوزه دیجیتال تلقی میشوند که بیشترین پتانسیل را جهت ارائهی فناوریهای تحول آفرین با تأثیر جهانی دارند.
به گزارش سیتنا به نقل از تسنیم، تحقیق و توسعه (Research and Development)، به عنوان فرآیند ایجاد محصولات، فناوریها و فرآیندهای جدیدی تعریف میشود که میتوانند برای منفعت انسان در آینده مورد استفاده و بازاریابی قرار گیرد. فرآیند تحقیق و توسعه و هزینههای آن از صنعت به صنعت، کشور به کشور و همچنین در بازههای زمانی مختلف و سال به سال نیز متفاوت است.
بررسی ها نشان می دهد ایالات متحده و چین در حوزهی تحقیق و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ارائهی نوآوریهای تحول آفرین پیشرو هستند. بسیاری از کشورها ضرورت سرمایهگذاری در زمینهی نوآوری جهت پیش راندن توسعهی اقتصادی را درک نمودهاند. سرمایهگذاری، توسعه و پذیرش فناوری های نوین همچنان در مراکز نوآوری و پیشرفت کشورهای پیشرو جهان در حال افزایش است.
ایالات متحده آمریکا و چین را می توان پیشتاز کشورهای دنیا در حوزه تحقیق و توسعه فناوری اطلاعات دانست که بخش اعظمی از این بودجه توسط دولت تأمین می شود. هر چند در گزارش سال 2016، چین سهم جزئی از آمریکا را کسب نموده و از 23 درصد به 25 درصد رسیده است.
چین همچنان با توجه به حرکت این کشور از تولید به سمت یک مرکز نوآوری (بواسطهی پایگاههای سازمانی پیشرفته دیجیتالی و موبایلی) و بروز کارآفرینانی چون Jack Ma که بنیانگذار Alibab میباشد، جایگاه قابل احترام و معتبری پیدا کرده و به سرعت در حال رشد میباشد. شرکتهایی همچون Alibaba، Baidu، Tencent و غیره در حال ورود به بازارهای جهانی بوده و سرمایهگذاری و اکتساب و ادغامهای بسیاری را حتی در کشور آمریکا انجام دادهاند.
آمریکا نیز جایگاه بسیار مناسبی در این حوزه دارد و به نظر محققین و مدیران ارشد برتر جهانی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند، ایالات متحده آمریکا با اخذ 26 درصد از آراء بیشترین پتانسیل برای نوآوری و پیشروی در صنایع تحول آفرین را کسب کرده است که البته نسبت به گزارش سال گذشته (29 درصد)، سه درصد کاهش داشته است.
از طرفی هند و انگلستان نیز از دیدگاه آزمودنیها، به عنوان کشورهایی تلقی شدهاند که پتانسیل مناسبی برای پیشرفت در این حوزه و ورود به عرصه نوآوری و تحول را دارند. در این مقیاس، هند برای دومین مرتبه متوالی به عنوان رتبه سوم معرفی گردید. هند در سال 2016 میزبان نه استارت آپ با ارزش بیش از یک میلیارد دلار بوده است.
کشور انگلستان نیز نسبت به گزارشهای قبلی جهش چشمگیری داشته و در این گزارش نظر 10 درصد را به خود جلب کرده است که میتواند به جهت رویکرد سیاستگذاری کلان این کشور باشد که در سالهای اخیر سرمایهگذران دولتی همچون Innovate U.K بر تسریع و تحریک نوآوری از طریق سرمایهگذاری در شرکتهای کوچک با رشد بالا در بخشهای کلیدی صنعت، متمرکز شدهاند.
تسلط ایالات متحده بر حوزه تحقیق و توسعه
در سالهای 2015 و 2016، سرمایهگذاری حوزه تحقیق و توسعه در ایالات متحده از یک روند پنج ساله پیروی میکند که منجر به چارچوبهای کلی در این زمینه شده است. از جمله این موارد، محدودیت بر سرمایهگذاری کلی دولت فدرال در تحقیق و توسعه، در نتیجه کاهش پشتیبانی دولت فدرال از سرمایهگذاری تحقیق و توسعه آکادمیک و کاهش آهستهی سرمایهگذاری صنعتی در حوزه تحقیق و توسعه میباشد.
با این وجود، همچنان ایالات متحده بزرگترین سهم از سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و توسعه را به خود اختصاص داده و تقریباً بیش از یک چهارم کل سرمایهگذاری را در این حوزه انجام داده است. برنامههای تحقیق و توسعه در بخشهای مختلفی پشتیبانی میشوند که 66 درصد آن توسط صنایع، 25 درصد توسط دولت فدرال و هفت درصد توسط مؤسسات آموزشی/غیرانتفاعی صورت میپذیرد.
چین دومین کشور در حوزه تحقیق و توسعه
چین دومین سرمایهگذار بزرگ در حوزه تحقیق و توسعه میباشد که در سال 2014 پیشبینی شده بود تا سال 2016، 396.3 میلیارد دلار در این زمینه سرمایهگذاری نمایند که این امر تقریباً میسر گردید.
از طرفی GDP این کشور در سال 2015 حدود 18.8 میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با وضعیت ایالات متحده (18 میلیارد دلار)، مطلوبتر میباشد با این تفاوت که بخش تحقیق و توسعه چین توسط دولت و در ایالات متحده توسط صنایع اداره میشود. بجز چین، دیگر کشورهای آسیایی که بیش از یک میلیارد دلار سالیانه در این حوزه هزینه کرده اند شامل تایلیند (با 3.2 میلیارد دلار در سال 2016)، زلاندنو (با 2.1 میلیارد دلار در سال 2016)، ویتنام (با 1.8 میلیارد دلار در سال 2016) و فیلیپین (با 1.2 میلیارد دلار در سال 2016) میباشند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید