معاونت علمی راه را برای ورود شرکتهای دانشبنیان نوپا به بازار سرمایه هموار میکند
بسیاری از این شرکتها، نوپا و صنایع خرد هستند که میخواهند فعالیت کم ریسکی را در بازار سرمایه تجربه کنند. یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه روشهای تامین مالی این شرکتهای دانشبنیان است و راه را برای پذیرش این کسبوکارها در یکی از مهمترین زیرساختهای مالی و سرمایهای یعنی بازار سرمایه بورس و فرابورس فراهم آورده است.
به گزارش سیتنا، هم اکنون بیش از شش هزار شرکت دانش بنیان در کشور به ثبت رسیده که درآمدی چندهزار میلیارد تومانی را در اقتصاد ایران رقم میزنند. نقش شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها در سپهر اقتصاد کشور امروز به قدری پررنگ شده که پیوند این دو عرصه ناگسستنی است و آینده اقتصاد کشور از مسیر این کسبوکارها عبور میکند.
فرابورس و دانشبنیانها
بسیاری از شرکت های دانش بنیان خرد یا نوپا، به دلیل دارانبودن شرایط ورود به بورس، با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به فرابورس سوق داده می شوند.
مهمترین وظیفه فرابورس ایران، ساماندهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه میباشد که شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را نداشته یا تمایل به ورود سریعتر به بازار دارند، لذا رویههای پذیرش شرکتها و تنوع شرایط پذیرش به گونهای است که شرکتها با احراز حداقل شرایط و در سریعترین زمان ممکن، امکان ورود به بازار را داشته و از کلیه مزایای شرکتهای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار استفاده می کنند.
حمایت ها
علاوه بر این حمایت مهم، 50 درصد از هزینههای ابتدایی پذیرش شرکتهای دانشبنیان که وارد بازار شرکتهای کوچک و متوسط فرابورس شوند را نیز پرداخت میکند که گام بسیار خوبی در مسیر تقویت بنیه و تشویق به فعالیتی قدرتمند در این نهاد مالی محسوب می شود.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه این حمایت ها، خدمات مشاورهای مهمی را در ورود به بورس و فرابورس در قالب سرفصل هایی چون ارائه راهکارهای ورود شرکت به بورس و فرابورس، بررسی اولیه قابلیت شرکت برای پذیرش و تایید در بورس و فرابورس و معرفی حمایت ها و تسهیلات را انجام می دهد.
دانش بنیان های بورسی و فرابورسی
مجموعه این حمایت ها سبب شده تا تاکنون 48 شرکت دانش بنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس پذیرش شده و از این تعداد، 42 شرکت دانشبنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس فعال باشند.
30 درصد از این شرکت ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، 28 درصد در حوزه دارو و فرآوردههای پیشرفته و 21 درصد نیز در حوزه مواد پیشرفته فعالیت می کنند.
بیش از 40 درصد این شرکت ها در چهار سال گذشته در بازارهای بورس و یا فرابورس پذیرش شدهاند.در حال حاضر 25 شرکت دانشبنیان، بورسی و 17 شرکت نیز فرابورسی هستند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید