استفاده از نرم افزار تشخیص چهره در مدارس بریتانیا
برخی از مدارس اسکاتلند به تازگی استفاده از نرم افزار تشخیص چهره را برای تایید هویت کودکان به هنگام پرداخت هزینه وعدههای غذا در مدرسه شروع کردهاند.
به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، ۹ مدرسه در ایرشایر شمالی گفتهاند که استفاده از این فناوری، سریعتر و بهداشتیتر از پرداخت پول غذا با کارت یا اسکن کردن اثر انگشت است.
این مدارس با فرستادن متنی، علت استفاده از این روش را برای والدین دانش آموزان اینگونه توضیح دادهاند: «به کمک نرم افزار تشخیص چهره، دانش آموزان به سادگی وعده غذایی خود را انتخاب میکنند، به دوربین نگاه میکنند و میروند. این کار سرویسدهی در سالنهای غذای مدارس را سریعتر میکند و در عین حال از هرگونه تماس برای پرداخت بهای غذا نیز جلوگیری خواهد شد.»
به گفته دیوید سوانستون، مدیر عامل شرکت CRB Cunninghams که مجری این طرح در مدارس اسکاتلند است «با این روش، متوسط زمانی که هر دانش آموز برای پرداخت بهای وعده عذایی خود صرف میکند ۵ ثانیه است».
او میافزاید: «در یک مدرسه متوسطه شما حدود ۲۵ دقیقه فرصت دارید تا به حدود ۱۰۰۰ دانش آموز سرویس بدهید. بنابراین ما نیاز به روشی برای افزایش سرعت در محل فروش غذا داریم.»
بر اساس گزارش شورای منطقهای ایرشایر شمالی ۹۷ درصد از دانش آموزان یا والدین آنها با استفاده از نرم افزار تشخیص چهره در مدارس موافقت کردهاند.
البته در این مدارس از یک سیستم انتخابی استفاده میشود به این معنی که در صورت مخالفت والدین، از روشهای جایگزین از جمله استفاده از یک کد رمز برای پرداخت هزینه غذای دانش آموزان استفاده خواهد شد.
دادههای بیومتریک دانش آموزانی که توسط این نرم افزار جمع آوری و به صورت رمزگذاری ذخیره شده نیز پس از آنکه دانش آموزان مدرسه را ترک کردند، حذف میشوند.
گروه بریتانیایی «Big Brother Watch»» که یک سازمان غیرانتفاغی در موضوع دفاع از حقوق مدنی و حریم خصوصی است، استفاده از این فناوری در مدارس را غیر ضروری میداند.
سیلکی کارلو از اعضای این گروه میگوید: «این کار به معنای عادی سازی استفاده سیستمهای تشخیص هویت بیومتریک آنهم برای چیزهایی پیش پا افتاده است. برای تهیه ناهار دانش آموزان نیازی نیست به روشهای کنترل فرودگاهی روی بیاوریم.»
در ایالات متحده چندین سال است که به منظور تامین امنیت، فناوریهای تشخیص چهره در مدارس نصب شدهاند.
در متروی مسکو نیز سیستم تشخیص چهره افراد نصب است و این ترس را بوجود آورده که از این فناوری برای شناسایی معترضان و مخالفان سیاسی دولت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری استفاده شود.
در اتحادیه اروپا، پارلمان اروپا در اوایل ماه اکتبر خواستار ممنوعیت استفاده از این فناوری در فضاهای عمومی و همچنین وضع محدودیتهای شدید برای پلیس در استفاده از هوش مصنوعی شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید