کدخبر :250368 پرینت
05 آبان 1399 - 09:14

ردیابی بیماران کرونایی توسط تلفن همراه و کارت بانکی

ستاد فرماندهی مقابل با کرونا اعلام کرد با ردیابی تراکنش‌های مالی و موبایلی قادر به ردیابی بیماران کرونایی است. با ثبت کدملی این افراد در سامانه بیماران کرونایی در صورت خروج این افراد از قرنطینه این ستاد قادر به شناسایی محل حضور بیماران می‌شود.

متن خبر

به گزارش میزان، روزنامه ایران نوشت: از امروز فعالیت سه دسته کسب و کار و گروه شغلی در شهر‌های با وضعیت قرمز کرونایی تعطیل است، این اجبار در تعطیلی یک هفته‌ای مشاغل این‌بار هیچ شباهتی به هشدار‌ها و توصیه‌های ۹ ماه گذشته ندارد؛ چراکه سرپیچی از مهم‌ترین مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا که تعطیلی مشاغل و اماکن در ۴۳ شهرستان کشور است مشمول مجازات و جریمه‌های سنگین از سوی مراجع قضایی می‌شود. این تصمیم در حالی از سوی رییس ستاد ملی مبارزه با کرونا اتخاذ شده است که عدد جانباختگان کرونا در روز‌های پایانی اولین ماه از پاییز سیاه کرونایی با جهشی غافلگیر کننده به ۳۳۵ مرگ در روز رسید و در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه هم بار دیگر این رکوردشکنی تکرار شد: ۳۳۷ مورد فوتی دیگر.

در کنار این آمار، اعداد ترسناک دیگری نیز طی روز‌های اخیر ثبت شده و آن رکورد بی‌سابقه آمار بیماران بدحال و ابتلای روزانه به کرونا در کشور است. با وجود این برخی متخصصان حوزه سلامت معتقدند، عدد و ارقام مرگ و میر‌های کرونایی بیش از آمار‌های رسمی است. دیروز حسین قشلاقی عضو شورای عالی نظام پزشکی فوتی‌های کرونا را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی و عدد ۱۳۰۰ فوتی در روز اعلام کرد. وی دلیل چنین ادعایی را گزارش‌های میدانی کادر درمان و همچنین بررسی آمار دفن‌شدگان می‌داند.

نظارت بر مناطق آلوده‌تر تهران

فرمانده ستاد ملی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم ضمن اشاره به افزایش محدودیت‌های کرونایی در پایتخت، از اجرای طرح ردیابی بیماران با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد. دکتر علیرضا زالی گفت: طی توافق صورت گرفته، ردیابی و غربالگری افرادی که تست‌شان مثبت شده و همراهان‌شان با استفاده از ظرفیت وزارت ارتباطات انجام خواهد شد.

وی همچنین در حاشیه جلسه‌ای به خبرگزاری صدا و سیما گفت: مهم‌ترین بحث ما تشکیل گشت‌های تلفیقی نیروی انتظامی و معاونین و کارشناسان بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران است تا ابعاد موضوع نظارت بر اعمال محدودیت‌ها را مورد توجه قرار دهند و با حمایت دادستانی اعمال مجازات صورت بگیرد. او همچنین عنوان کرد نقشه جغرافیای آلوده تهران را که ریسک بالاتری از نظر سرایت و آلودگی دارند و نقاط پرتراکم و پرخطر محسوب می‌شوند در اختیار مجموعه نیروی انتظامی قرار داده‌ایم و فعلاً قرار شد بخش اول خدمات کنترلی و نظارتی معطوف به مناطق آلوده‌تر تهران باشد.

مردم تخلفات را به ۱۹۰ گزارش دهند

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره جزییات چگونگی اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی در ۴۳ شهرستان قرمز گفت: مشاغل در ۴۳ شهرستان که وضعیت کرونا از قرمز عبور کرده و تعداد مبتلایان بیش از حد نرخ ابتلا و مرگ‌و‌میر گزارش می‌شود به مدت یک هفته با نظارت استانداران تعطیل می‌شوند. برای مثال در شهرستان ورامین یا دماوند استانداری تهران و فرمانداری‌ها مسوول ابلاغ مصوبه و نظارت بر اجرای آن هستند.

به گفته مهندس محسن فرهادی، وزارت کشور به عنوان رییس کمیته امنیتی اجتماعی مصوبه اصلی ستاد ملی مقابله با کرونا را به همه استانداری‌ها و فرمانداری‌ها ابلاغ خواهد کرد و نظارت‌ها نیز برعهده همه دستگاه‌های مسوول است. مثلاً اگر قرار است یک صنف تعطیل شود اتحادیه مربوط به آن صنف مسوولیت تعطیلی آن صنف را برعهده دارد و اتاق اصناف نیز بر کار اتحادیه نظارت می‌کند و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این مسیر ناظر اصلی بر مشاغل زیرمجموعه خودش است. وزارت بهداشت ناظر عالی است یعنی ما سرکشی می‌کنیم و اگر تخلفاتی رخ داده باشد نسبت به پلمب و ارجاع واحد متخلف به سیستم قضایی اقدام می‌کنیم.

مهندس فرهادی با بیان اینکه درخواست وزارت بهداشت تمدید تعطیلی یک هفته‌ای مشاغل به مدت دو هفته است، افزود: به محض کاهش آمار اعمال محدودیت‌ها برداشته خواهد شد، نگرانی اصلی ما مربوط به کلانشهر‌ها است چرا که در شهر‌های کوچک نظارت‌ها قوی‌تر است، ولی در تهران و کلانشهر‌های بزرگ کار کمی سخت است. ممکن است برخی کسب و کار‌ها زیرزمینی فعالیت کنند و تنها راه حل ما تشدید نظارت‌ها و افزایش پوشش نظارتی است و از مردم می‌خواهیم چنین تخلفاتی را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

او اظهار داشت: اساساً وزارت بهداشت به تنهایی از عهده نظارت بر محدودیت‌های جدید برنمی‌آید لذا باید نظارت‌ها هوشمند انجام شود یعنی آنکه باید اتاق اصناف بر زیرمجموعه‌های خودش نظارت کند و تخلفات را به ما اطلاع دهد تا نیروی ناظر بهداشتی را روی آن تخلف خاص متمرکز کنیم. این هماهنگی باعث می‌شود نیروی نظارتی هوشمند و هدفمند به‌کار گرفته شود. به هر حال کل نیرو‌های بهداشتی ما هفت هزار نفر است، اینکه بخواهیم صفر تا صد نظارت‌ها را وزارت بهداشت انجام دهد قطعاً پوشش‌دهی ناچیز خواهد بود.

۶۰ درصد تخت‌های بیمارستانی تهران در اختیار بیماران کرونایی است

معاون ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره جزییات طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا در پایتخت گفت: ما امکان ردیابی بیماران مبتلا به کرونا را از طرق مختلف در اختیار داریم که یکی از روش‌های ردیابی بررسی تراکنش‌های مالی و ردیابی موبایل افراد است. با توجه به اینکه کد ملی افراد به کارت‌های بانکی‌شان وصل است با اولین تراکنش مالی که فرد مشمول قرنطینه در خارج از خانه انجام دهد متوجه عدم حضور وی در منزل و محل حضورش می‌شویم. در رابطه با گوشی‌های موبایل نیز هر فردی سیمکارتش با درج کد ملی در وزارت ارتباطات ثبت شده است.

دستگاه‌های مخابراتی حرکت افراد را با استفاده از گوشی موبایل در سطح شهر کنترل می‌کنند. دکتر علی ماهر در پاسخ به اینکه چرا با وجود اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی باز هم شاهد افزایش ترافیک در تعطیلات منتهی به آخر هفته در محور‌های مواصلاتی تهران بودیم، افزود: اعمال محدودیت و برخورد با افراد خاطی وظیفه ستاد ملی مقابله با کرونا در تهران نیست بر عهده نیروی انتظامی است. پیش از این به نظر می‌رسید هماهنگی کاملی بین دستگاه‌ها وجود ندارد، اما از دو روز گذشته که مقام معظم رهبری نظارت بر اعمال محدودیت‌ها را به همه دستگاه‌ها تکلیف کردند قطعاً نظارت‌ها تشدید خواهد شد.

وی تأکید کرد اگر مردم نیز در کنار تعطیلی مشاغل و اماکن پروتکل‌های بهداشتی دیگر از جمله زدن ماسک و پرهیز از سفر رفتن را رعایت کنند تا دو هفته دیگر شاهد کاهش آمار مبتلایان خواهیم بود، یعنی اگر از همین امروز ۵۰ درصد کارمندان دولت دورکاری کنند و در خانه بمانند، ۱۰ تا ۱۴ روز دیگر شاهد کم شدن مراجعه و بستری بیماران خواهیم بود و به تبع آن میزان مرگ‌و‌میر هم کم خواهد شد.

ماهر درباره نقشه آلودگی تهران نیز عنوان می‌کند: طبق آمار تراکم بیماران در شرق، جنوب شرقی و مرکز استان وجود دارد و البته آلودگی در همه نقاط تهران به یک اندازه پخش شده و تنها در مناطق یک و دو سطح آلودگی کمتر است. او در ادامه از ارائه برخی خدمات به سالمندان از سوی قرارگاه خاتم‌الاوصیا خبر می‌دهد و می‌گوید: سالمندان مقیم تهران در پیک سوم کرونا شناسایی شده‌اند و نهاد‌های مردمی وابسته به سپاه به‌صورت داوطلبانه به این افراد خدمات می‌دهند. این طرح محله محور است و هر جوان داوطلب مسوولیت خرید و کار‌های ۱۶ سالمند را که بستگان درجه یک ندارند بر‌عهده می‌گیرد. این اقدام قطعاً موجب کاهش آمار مرگ‌و‌میر سالمندان تهرانی می‌شود. او با بیان اینکه ۶۰ درصد تخت‌های بیمارستان‌های دولتی در تهران در اختیار بیماران کرونایی است، می‌افزاید: تعداد بیماران بدحال بستری در «آی‌سی‌یو» در تهران نزدیک به دو هزار نفر است و حدود ۶ هزار نفر در مراکز درمانی تهران بستری‌اند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.