کدخبر :240209 پرینت
18 دی 1398 - 14:29

نارضایتی صنعت دارو در کشور از سامانه‌ی تی‌تک

محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، با بیان این که فعالان حوزه سلامت که از محل قاچاق محصولات و کالاهای این حوزه دچار زیان می‌شوند، مدافع راه‌اندازی سامانه تی‌تک بودند تاکید کرد بخش خصوصی از کارکرد این سامانه رضایت ندارد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سامانه‌ای که قرار بود وضعیت بازار قاچاق محصولات سلامت‌محور را سامان دهد و تحولی در مدیریت اطلاعات کالاهای این بخش از جمله دارو ایجاد کند، پس از گذشت نزدیک به دو سال هنوز به کارکرد واقعی خود دست نیافته و فعالان بخش‌خصوصی را نیز در بلاتکلیفی قرار داده است.

فعالیت رسمی سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و داروی کشور که به «تی‌تک»  (TTAC) شناخته می‌شود، سال 96 آغاز شد اما طی مدت کوتاهی که از شروع به کار آن گذشت، حواشی زیادی از درز اطلاعات تا ماجرای انتقال سرورهای این سامانه به داخل کشور را به همراه داشته است.

با این حال، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران معتقد است که به‌رغم آنکه راه‌اندازی این سامانه مورد تایید و تاکید بخش‌ خصوصی بوده ‌است، اما فعالان اقتصادی حوزه سلامت از کارکرد تی‌تک رضایتمند نیستند.

محمود نجفی‌عرب، در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران، افزود: با شروع به کار این سامانه، تولیدکنندگان، واردکنندگان و سایر بخش‌های اقتصادی فعال در حوزه محصولات سلامت‌محور که از دارو تا فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی را دربرمی‌گیرد، به حمایت از آن پرداخته و بر این باور بودند که بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از قاچاق کالا و توزیع کالاهایی که اصالت واقعی را ندارند، رفع خواهد شد اما پس از گذشت نزدیک به دو سال مجموع کارکرد‌های تی‌تک نشان داده ‌است که این سامانه نتوانسته به اهداف و ماموریت‌های تعریف شده، دست یابد.

وی افزود: این در حالی است که کاربران این سامانه که مجموعه صنعتگران و بازرگانان حوزه سلامت هستند و اطلاعات کالاهای این بخش را در سامانه بارگذاری می‌کنند، هیچ‌گونه دسترسی به آمار و اطلاعات موجود ندارند و این اجازه را ندارند که از منابع آماری این سامانه استفاده کنند.

نجفی‌عرب اظهار امیدواری کرد که با بازنگری در عملکرد سامانه تی‌تک، بخش‌خصوصی به کارکردهای واقعی آن دست یابد.

این نارضایتی در حالی است که اخیرا رئیس سازمان غذا و داروی کشور در نامه‌ای به معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی بر ضرورت اقدام به ثبت کلیه کالاهای سلامت‌محور و شرکت‌های پخش در این سامانه تاکید و عنوان کرده بود کلیه شرکت‌های تولیدکننده، وارکننده و پخش محصولات و کالاهای سلامت‌محور باید اطلاعات دقیق اقلام موجودی و نقل و انتقال خود را در این سامانه ثبت کنند و معاونت‌های غذا و داور نیز موظف به نظارت و باطرسی مراکز مرتبط با زنجیره تامین و عرضه هستند.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.