پولاد کیمیایی قهرمانسازی بومی پدرش را شکست
پولاد کیمیایی میگوید که در فیلم «معکوس»، شکل قهرمانسازی بومی پدرش را شکسته و نگاهی نو به این مسئله داشته است.
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، نشست خبری فیلم سینمایی «معکوس» به کارگردانی پولاد کیمیایی و با حضور عوامل این فیلم، شامگاه چهارشنبه ۱۰ بهمن در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در ابتدای این نشست، پولاد کیمیایی ضمن تشکر از عوامل فیلمش برای همراهی در این فیلم، گفت: «درست است که پدر من فیلمساز است و جزو فیلمسازان مولف است. اما از اعتماد عوامل فیلم به کارگردانی جوان مثل من ممنون هستم. یکبار ساخت این فیلم متوقف شد، اما گروه پای کار من ایستادند.»
تفاوت جهان کارگردانی و بازیگری از نظر پولاد کیمیایی
او در پاسخ به این سوال که وسوسه نشده است در کار خودش بازی کند بیان کرد: «جهان کارگردانی بسیار متفاوت از بازیگری است. وقتی از کل به جز نگاه میکنی، خودت نمیتوانی بازیگر باشی و تمام کارگردانهایی که این موقعیت را تجربه کردند، زیاد موفق نبودند. اصلا در این فیلم جای بازی من نبود. آنقدر سرم شلوغ بود که اصلا وقت نداشتم، به بازی فکر کنم. از طرف دیگر، دوست داشتم کارگردانی کنم.»
کیمیایی درباره محمد خوشنام، سرمایهگذار فیلم گفت: «آقای خوشنام، مردی قوی است. واقعا از ابتدا بسیار مردانه و پاک پای من ایستاد. این حوزه را نمیشناخت. اما حوزهای است که هرکسی با لرز و ترس واردش میشود. آنقدر همه برای سرمایه گذاری ترسیدند که او با ترس وارد این میدان شد. آقای خوشنام تاجری در چین هستند. او شجاعانه ایستاد.»
شکل تازهای از قهرمانسازی در سینما
پولاد کیمیایی در پاسخ به سوالی درباره شخصیت پدر سالار و تلخی شخصیت او در این فیلم، گفت: «شخصیت پدر مرموز و گم شده است که نمیخواستم چندان به آن بپردازم و میخواستم در ابهام بماند. یک موضوعی آرمانی مثل انقلاب شکل گرفته و یک فردی تلاش کرده که خود را برای یک آرمان بزرگتری فدا بکند و همین باعث شده که زندگی شخصیاش فرو بپاشد. این خشم فرو خورده که این روزها هم در نسل جوان دیده میشود، در این شخصیت وجود دارد. وقتی او میآید و اتفاقاتی که برای شخصیت اول فیلم افتاده را به وسیله یک پرسش و پاسخ نقد میکند، نکاتی را مطرح میکند که باعث میشود او در نهایت به نتیجه برسد. این قهرمان پروری و این شکل روایت از قهرمان سازی که از سینمای غرب می آید و در سینمای مسعود کیمیایی هم بومی سازی شده را می خواستم بشکنم.»
تلاشی برای بازگشت هیجان به سینما
کیمیایی در مورد دغدغهاش برای فیلمسازی و انگیزهاش برای ساخت این فیلم گفت: «احساس میکردم هیجان از سینمای ما رفته و سینمای ایران نصیحت گرا شده و سعی کردم این فیلم را تغییر دهم. من خواستم یک چالش تکنیکی در کار داشته باشم و روایتگر چند قهرمان باشم که در یک راستا قرار میگیرند. دوست داشتم سینما را تجربه کنم و فیلمی بسازم که در مدیوم تلویزیون نباشد و با ضربان قلب تندی ساخته شود. میخواستم فیلم در لایه اول نماند و فقط فیلمی نباشد که ژانرش اکشن است و میخواستم فیلمم ژانر اجتماعی هم داشته باشد.»
شهرام حقیقت دوست هم در ادامه نشست خبری فیلم «معکوس» در مورد نقشش در این فیلم گفت: «من هنوز نتوانستهام فیلم را بخاطر این برنامهریزی اشتباهی که پیش آمد ببینم. پولاد کیمیایی در اولین تجربه کارگردانیاش فیلم سختی را انتخاب کرد و به او تبریک میگویم. آنقدری که پولاد با انگیزه کار میکرد که باعث میشد ما همه جانمان را هم برای فیلم بدهیم.»
لیلا زارع هم در مورد حضورش در این فیلم گفت: «من تجربه زیست با نقشم را داشتم. خیلی از دختران این سرزمین هم چنین تجربهای داشتهاند. خوشحالم که این نقش را بازی کردم. کار سختی بود اما تجربه خوبی بود.»
تورج منصوری مدیر فیلمبرداری فیلم «معکوس» هم در مورد این فیلم گفت: «برای همه این سوال پیش میآید که آیا فیلم پولاد کیمیایی نمونه کوچک شده کارهای پدرش است یا نه؟ مگر میشود مسعود کیمیایی پسری تربیت بکند که با سینما بیگانه باشد؟ خوشحالم که پولاد راه خودش را رفته است. فکر میکنم که این دو نفر کاملا با هم متفاوت هستند و فقط فامیلیشان مشترک است.»
قهرمانی که برنده مسابقه نمیشود
پولاد کیمیایی در بخش دیگری از این نشست با تایید وام گرفتن از سبک فیلمسازی پدرش و ادای دین به او گفت: «من گرامر سینما را از پدرم یاد گرفتم و اصلا این نبوده که بخواهم پُز متفاوت بودن بگیرم. سینمای مسعود کیمیایی در نهایت قهرمانش آن پاکی و ایستادگی را دارد و در ذهن مخاطب همیشه محکم میماند، اینجا اما اینگونه نیست. اینجا قهرمان ما برنده مسابقه نمیشود. من در ابتدا خواستم از جامعه و خودم دور نمانم. میخواهم دوربینم را در زاویهای قرار بدهم که خودم را در آن پیدا کنم، من به آن سینمایی که پدر دارد و ریشه در فرهنگ کهن ایرانی دارد علاقه دارم اما در اینجا به گونهای دیگر روایت شده است.»
در ادامه این نشست، علیرضا کمالی از دیگر عوامل فیلم گفت: «تم فیلم را دوست داشتم و پس از کلنجارهای زیادی که با پولاد داشتم در نهایت در این فیلم بازی کردم. افتخاری بود برای من که در کنار مسعود کیمیایی و پولاد کیمیایی باشم.»
پولاد کیمیایی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا در مورد چیزی که از آن شناخت نداشته، فیلم ساخته است گفت: «تا کی قرار است این گاردها را داشته باشیم، من ۱۴ سال است که در سینما حضور دارم. تا کی قرار است این حرف ها ادامه بیابد؟ ما با پول تمیز فیلم ساختیم و از جایی هم سفارش نگرفتهایم. آن کسانی که میگویند من از موضوعی که شناخت نداشتهام فیلم ساختهام میتواند بیاید اینجا و درباره ساختار فنی فیلم و سینما صحبت کنند؟ من از کوچکی در این سینما کار کرده و بزرگ شدهام. این که ما یک پلان را از فیلممان حذف کنیم باعث از بین رفتن رانت و چیزهای دیگر نمیشود. ما این چیزها را می دانیم.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید