کدخبر :217978 پرینت
19 شهریور 1397 - 12:04
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش مشترک وزارت ارتباطات و وزارت نیرو:

بهره وری با ابزار فناوری اطلاعات تجلی پیدا می‌کند/ تحول در اقتصاد دیجیتال در 10 سال آینده رخ می‌دهد/ از منابع پست بانک برای حمایت از تحول دیجیتال در حوزه آب و برق استفاده می‎شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه پیوند فناوری اطلاعات و صنایع باعث رشد و بهره وری می شود، گفت: تحول در اقتصاد دیجیتال اتفاقی است که در 10 سال آینده رخ می دهد و باید برای آن برنامه داشته باشیم.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، مهندس آذری جهرمی در همایش مشترک وزارت ارتباطات و وزارت نیرو درباره سند اقدام مشترک توسعه کاربردهای فناوری های نوین فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه منابع سنتی در اقتصاد دنیا مانند نفت، معادن و ذخایر زیرزمینی در حال افول است، گفت: اما اقتصاد دنیا در حال رشد است و این رشد با بهره وری امکانپذیر است و بهره وری نیز با ابزار فناوری اطلاعات تجلی پیدا می کند.

وی، به تاثیر شگرف فناوری اطلاعات در صنایع مختلف اشاره کرد و افزود: پیوند فناوری اطلاعات و صنایع مختلف باعث رشد و بهره وری در این حوزه ها می شود.

آذری جهرمی، با اشاره به اینکه انقلاب صنعتی چهارم در حال وقوع است، خاطر نشان کرد: در این انقلاب کاربر نهایی به سمت استفاده از کارکردهای آن می رود و اگر در این حوزه برنامه نداشته باشیم، بازار و منافع  و ثمره اقتصادی آن برای دیگران می ماند.

وی، افزود: مقام معظم رهبری در جمع اعضای شورای عالی فضای مجازی به این نکته اشاره کردند که آینده به گونه ای رقم می خورد که مدیریت تحولات شهرهای ما در شهرها  یا در کشورهای دیگر به وسیله  شرکت ها انجام می شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تحول دیجیتال را تحولی بزرگ و تاثیرگذار عنوان کرد و گفت: امروز داده های مصرف انرژی و آب در دنیا توسط دستگاه‌های امنیتی جمع آوری و پردازش شده و برای اهداف اقتصادی استفاده می شود و این موضوع بسیار مهم است.

وی، رویکرد وزارت ارتباطات را حضور فعالانه در عرصه اقتصاد دیجیتال اعلام کرد و افزود: تحول در اقتصاد دیجیتال اتفاقی است که در 10 سال آینده رخ می دهد.

آذری جهرمی، تصریح کرد: نباید مانند کسانی که در سال های گذشته مسئولیت داشتند و درباره موضوع شبکه های اجتماعی و فضای مجازی کاهلی کردند و در حال حاضر در مقابل این مباحث انتقاد می کنند، زمان را از دست دهیم و در چند سال آینده شاهد عقب افتادگی در این حوزه باشیم.

وی، به دستور و تاکید رییس جمهوری و دولت برای حضور در عرصه هایی که نیاز به تحول با فناوری اطلاعات دارد اشاره کرد و افزود: یکی از این عرصه‌ها، نیرو بود که با آغاز همکاری های مشترک بین وزارت ارتباطات و وزارت نیرو مطالعات میدانی و تطبیقی انجام و روش های گذشته در این حوزه آسیب‌شناسی  و با  مشخص شدن تکالیف و اقدامات لازم، تفاهم نامه ای بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحول در این حوزه منعقد شد.

آذری جهرمی، هدف از برگزاری این نشست مشترک را تعیین و تبیین مدل اقتصادی تحول دیجیتال در حوزه آب و برق عنوان کرد و گفت: به طور مثال در هوشمند سازی کنتورها نمی توانیم به کاربر نهایی الزام کنیم که هزینه هوشمندسازی را بپردازد  بلکه باید نحوه تخصیص اعتبار آن استخراج و برای انجام آن مدل اقتصادی تعریف شود.

وی، با توصیه به اینکه بهتر است وزارت نیرو از تصدی گری در این حوزه خارج شود و فقط استانداردسازی کند، افزود: داده های این حوزه را آزاد کنیم تا بخش خصوصی بتواند از آنها استفاده کند و از منابع حاصل از صرفه جویی در این حوزه برای تقویت فعالان این بخش استفاده شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام آمادگی کرد که از منابع پست بانک ایران برای حمایت از شرکت هایی که در حوزه تحول دیجیتال در بخش آب و برق فعالیت می کنند، استفاده شود.

وی، با تاکید به اینکه در این حوزه تولیدات داخلی مناسبی داریم، افزود: باید تلاش کنیم در این حوزه از توانمندی های داخلی استفاده کنیم مگر اینکه نتوانیم محصولی را خودمان تولید کنیم.

آذری جهرمی، با اشاره به فشارهای همه جانبه ای که به صنعت آب و برق وارد می شود، تصریح کرد: فشارهای زیست محیطی، تغییرات آب و هوایی و تحریم ها، فشارهای همه جانبه ای هستند که می تواند انگیزه بالایی برای حرکت در مسیر بهبود بهره وری ایجاد کند تا اقتصاد دیجیتال را برای کشور خود بسازیم.

وی، به مصرف بالای آب در کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: تفاهم نامه ای در این حوزه با وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده که بر اساس پیش بینی ها با هوشمند سازی آبیاری کشاورزی تا 35 درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود که رقم بسیار مناسبی در این حوزه است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.