کدخبر :217164 پرینت
27 مرداد 1397 - 11:26

درخواست ادغام و برگزاری مزایده میان دارندگان پروانه FCP و SERVCO:

طرح سرمایه‌گذاری کلان در حوزه دیتای پرسرعت برای پیشگیری از ورشکستگی و افزایش بیکاری در صنعت ICT کشور ارائه شد

بر اساس بند 2 مصوبه 273 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی موظف است تا نسبت به مطالعه، بررسی و ارائه راهکارهای توانمندسازی حوزه ارتباطات ثابت، با اتخاذ سیاست‌های تشویقی به‌منظور ادغام و اکتساب پروانه‌ها و یا تدوین مقررات در راستای جذب سرمایه بیشتر به این حوزه از دیگر حوزه‌ها و بخش‌ها اقدام نماید.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از عصر ارتباط، شرکت‌های دارنده پروانه FCP و SERVCO بخش خصوصی کشور آمادگی خود به‌منظور سرمایه‌گذاری کلان در توسعه شبکه با سیم و بی‌سیم دیتای پرسرعت در قالب ادغام و با درخواست برگزاری مزایده عادلانه باقیمانده فرکانس 2300 مگاهرتز LTE و با استفاده از تجربیات موفق کشورهای هند و مکزیک در ایجاد فضای رقابتی مابین اپراتورهای ثابت و موبایل را اعلام کردند.

این شرکت‌ها پس از برگزاری جلسات متعدد با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ضمن بررسی شرایط موجود و مشاوره با متخصصان خارجی حوزه مخابرات، طرح سرمایه‌گذاری کلان برای توسعه Fixed Broad Band به منظور ارایه به این سازمان در اختیار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور قرار دادند.

بر اساس این طرح که در دو بخش تنظیم شده است، عدم سرمایه‌گذاری جدی در حوزه Fixed Broad Bandو معضلات شرکت‌های FCP به عنوان دو مشکل و معضل اصلی در حوزه ارتباطات ثابت مورد اشاره قرار گرفته و در ادامه راه‌حل‌های پیشنهادی به منظور رفع مشکلات نیز ارایه شده است.

در این طرح ضمن اشاره به موضوع اعطای مجوز FCP به 17 شرکت مخابراتی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعداد بیش از حد این مجوزها دلیلی بر ارایه نامطلوب خدمات به مشتریان محسوب شده است. از سوی دیگر با توجه به آمارهای موسسه تحقیقاتی Pointe Topic مشخص شده به دلیل محدودیت Mbps10 پهنای باند مبتنی بر ADSL، مصرف این سرویس در حال کاهش و VDSL در حال رشد است.

برای رسیدن به این هدف و دسترسی به سرعت Mbps50 شرکت‌های داراری مجوز FCP نیاز به دسترسی به زیرساخت فیبر نوری شرکت مخابرات ایران و کافوی نوری وجود دارد و از آنجایی‌که زیرساخت‌های فیبر نوری در حال حاضر به طور انحصاری به عنوان دارایی شرکت مخابرات ایران محسوب می‌شوند، با در نظر گرفتن محدودیت‌های این تکنولوژی در این شرکت و امکان استفاده از این زیرساخت‌ها تنها برای یک FCP، ادغامFCPها به منظور استفاده بهتر از این امکانات و جلوگیری از خطر ورشکستگی به عنوان تنها راه ممکن به این شرکت‌ها پیشنهاد شده است.

در موضوع نحوه تعامل شرکت‌ها می‌توان به تجربه شرکت حلماگستر تلاش در مشارکت سهامداری با 11 شرکت FCPو 3 بانک خصوصی به عنوان یک مدل موفق اشاره کرد.

این طرح جهت تقویت شرکت‌های داخلی در راستای اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از ایجاد هرگونه رانت و با ایجاد فضای رقابتی بین شرکت‌هایی که در خطر نابودی قرار گرفته‌اند و با هدف ایجاد فضای ادغام و تقویت بنیه اقتصادی آنها ارایه شده است.

اخذ تاییدیه از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در انجام اقدام، امکان مشارکت تمامی شرکت‌های FCP در طرح، عدم ایجاد هزینه و درآمدزایی برای دولت، مزایده پهنای باند MHz70 از باند MHz2300، اخذ تضمین محضری از شرکت‌کنندگان طرح، عرضه 3 تا 5 ساله این شرکت در بورس اولیه، امکان حضور تمامی دارندگان پروانه Fcp و servco در برگزاری مزایده در گروههایی متشکل از حداقل 4 دارنده پروانه fcp و تعدادی از دارندگان پروانه servco و در قالب رقابت عادلانه در مزایده و بدون ایجاد رانت و داشتن حداقل یکی از مجوزهای فرکانسی Fixed-LTE برای شرکت‌گنندگان، ارایه مشوق تخفیف در مبلغ مزایده برای تمامی دارندگان مجوزهای MVNO، VSAT وSERVCO جهت ادغام و کاهش تعدد پروانه ها و همچنین واگذاری بخشی از ظرفیت فرکانس توسط برنده مزایده در قبال استفاده از زیرساخت‌های دکل، فیبر نوری و... در قالب تهاتر، به عنوان اصول حاکم بر این طرح پیشنهادی مطرح شده‌ است.

لازم به ذکر است این طرح با امضای مدیران‌عامل شرکت‌های توسعه فناوری ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ تلکام)، داده‌پردازی فن آوا، ارتباطات فرزانگان پارس، ارتباطات ثابت پارسیان و حلماگسترخاورمیانه (عصر تلکام) و تعدادی از شرکتهای دارای پروانه servcoبه منظور ارائه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در اختیار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور قرار گرفته است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.