اختلاف نظر اروپا و آمریکا بر سر مالیات غولهای اینترنتی
کمپانیهایی نظیر فیسبوک و گوگل در بسیاری از کشورهای اروپایی میلیاردها درآمد دارند، اما مالیاتی پرداخت نمیکنند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا با طرح این موضوع در نشست سران گروه ۲۰ (G20) به دنبال تغییر وضعیت هستند.
به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، غولهای اینترنتی نظیر آمازون، فیسبوک و گوگل سالانه میلیاردها دلار سود کسب میکنند اما زمانی که پای پرداخت مالیات به کشورهای اروپایی میرسد، از انجام این کار طفره میروند. این شرکتها در سطح بینالمللی فعالیت دارند، اما پایگاه اصلی آنها در ایالات متحده است.
همین امر سبب شده تا نمایندگان اتحادیه اروپا در نشست سران گروه ۲۰ در شهر بوئنوسآیرس به دنبال یافتن راهحلی جهانی برای این معضل باشند. طرح این موضوع در این نشست از سوی اولاف شولتس، وزیر دارایی جدید آلمان پیشنهاد شده است.
وزرای دارایی و رؤسای بانکهای مرکزی ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا (G20) در پایتخت برزیل برای بررسی تشدید مالیات شرکتهای بزرگ اینترنتی بحث و رایزنی خواهند کرد.
در حالیکه آلمان، فرانسه و بریتانیا در جستجوی یک راهحل اروپایی برای این مسئله هستند تا سایر نقاط جهان نیز بتوانند به عنوان الگو از آن استفاده کنند، وزیر دارایی ایالات متحده با این موضوع مخالفت کرده است.
استیون منوچین گفته است برخی از این شرکتها "بیشترین نقش را در خلق فرصتهای شغلی و رشد اقتصادی در آمریکا" داشتهاند. او این امر را دلیلی میداند تا کشورش با هرگونه پیشنهادی در این زمینه مخالفت کند.
بیشتر شرکتهای بزرگ اینترنتی دفاتر اصلی خود در اروپا را در شهر دوبلین، پایتخت ایرلند دایر کردهاند. علت این امر تعرفههای مالیاتی در ایرلند بوده که در مقایسه با دیگر کشورهای اروپا پایین است.
این شرکتها در دیگر کشورهای اتحادیه اروپا سودهای چند میلیارد یورویی داشتهاند، اما توانستهاند از پرداخت مالیات طفره روند.
کمیسیون اتحادیه اروپا در نظر دارد با تصویب قانونی در این زمینه کاری کند تا این شرکتها در آینده موظف به پرداخت مالیات در تمامی کشورهایی باشند که در آنها سود کسب کردهاند.
طبق قانونی که در دست تدوین است، شرکتهای اینترنتی که دستکم ۷۵۰ میلیون یورو در جهان و دستکم ۵۰ میلیون یورو در اتحادیه اروپا سود داشته باشند، موظف به پرداخت مالیاتی سه درصدی خواهند بود. تخمین زده میشود که با اجرایی شدن این قانون در مجموع ۵ میلیارد یورو درآمد مالیاتی نصیب کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید