از این پس تصادف، تمام تخفیف بیمه را از بین نمیبرد
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: بر اساس آیین نامه ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، از این پس با وقوع تصادف و پرداخت خسارت، تنها بخشی از سابقه تخفیفات بیمه ای بیمه گذار از بین می رود و بقیه سابقه برای وی لحاظ خواهد شد.
به گزارش تسنیم، عبدالناصر همتی افزود: پیش از این با یک تصادف، حتی اگر فردی هفتاد درصد تخفیف بیمه ای داشت کل سوابق تخفیفات بیمه ای وی از بین می رفت اما بر اساس آیین نامه جدید ماده 18 قانون بیمه شخص ثالث که به تازگی به تصویب شورایعالی بیمه و هیئت وزیران رسید، از این پس در تصادف اول 20 درصد و در تصادف دوم 30 و در تصادف سوم 40 درصد تخفیفات بیمه ای فرد از بین می رود.
وی افزود: برای مثال اگر فردی با 70 درصد تخفیف بیمه ای، در طول یک سال 3 بار تصادف کند هم 30 درصد تخفیف برای وی محفوظ خواهد ماند.
همتی با اشاره به اینکه این موضوع به عدالت نزدیک تر است گفت: البته این مورد برای بیمه ها بار مالی خواهد داشت و برای جبران آن، از این پس بجای 10 درصد افزایش تخفیف، سالانه 5 درصد به تخفیفات بیمه ای فرد اضافه می شود.
وی تصریح کرد: سوابق بیمه ای افراد که پیش از این جمع شده به طور کامل لحاظ می شود و موضوع کاهش تخفیف سالانه از 10 به 5 درصد از این تاریخ به بعد لحاظ خواهد شد.
رئیس کل بیمه مرکزی در مورد اتصال شرکتهای بیمه ای به بانک اطلاعاتی نیروی انتظامی در خصوص سوابق و نمره منفی رانندگان گفت: قرار بود شرکتهای بیمه با استفاده از بانک اطلاعاتی نیروی انتظامی، نمره منفی رانندگان را ملاحظه و به ازای هر نمره منفی 1 درصد به حق بیمه وی اضافه کنند و ظرف سه ماه از تصویب آیین نامه ماده 18 قانون بیمه شخص ثالث ، امکان دسترسی بیمه ها به بانک اطلاعاتی ناجا فراهم شود اما تاکنون این اتفاق نیافتاده و به تازگی مسئولان نیروی انتظامی اعلام کرده اند که در آینده این دسترسی فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه 60 درصد کسانی که بیمه شخص ثالث دارند از تخفیف برخوردارند گفت: برخی شرکتهای بیمه ای تصور کرده اند که تخفیفات قبلی ثابت می مانند تا تخفیفات به میزان قبلی برسد که شورایعالی بیمه تصویب کرد چون تخفیفات قبلی حق اکتسابی مردم است بجای خود باقی بماند و از این پس سالانه 5 درصد به تخفیفات قبلی اضافه شود.
وی افزود: همچنین کسانی که تعداد تصادفاتشان بیش از تخفیفات باشد در زمان تمدید بیمه نامه ملزم به پرداخت جریمه هستند.
همتی تصریح کرد: طراحی نظام بیمه ای جدید به گونه ای است که اگر کسانی خوب رانندگی کنند از تخفیفات بیمه ای برخوردار باشند و کسانیکه با تخلفات حادثه ساز رانندگی کنند مشمول جریمه شوند.
نرخ بیمه سال آینده بعد از تعیین نرخ دیه اعلام می شود
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: برای اعلام نرخ بیمه شخص ثالث در سال آینده منتظر اعلام نرخ دیه از طرف قوه قضاییه هستیم.
همتی گفت: بیمه شخص ثالث، هر سال بر مبنای ضریب خسارت سال قبل بیمه ها و همچنین تعیین ارزش ریالی دیه در سال جدید تعیین می شود.
وی افزود: هنوز قوه قضاییه نرخ دیه را در سال جدید ابلاغ نکرده و از سویی، مشغول جمع بندی صورت مالی شرکتهای بیمه در سال 95 برای تعیین ضریب خسارت آنها هستیم.
همتی تصریح کرد: نرخ بیمه شخص ثالث سالی یک بار اعلام می شود و هیچ شرکت بیمه ای نمی تواند آن را افزایش دهد و از سویی طبیعی است که کسانی که تخلفت حادثه ساز دارند و خطر پذیری رانندگی را افزایش می دهند نرخ های بیشتری پرداخت کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین درباره انتقاد رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان از بیمه ها درباره افزایش دوازده دوازدهم بیمه ثالث در ماههای حرام بجای چهار دوازدهم نیز گفت: افزایش نرخ دیه در ماههای حرام روی خسارت های مالی نیز اثرگذار است و تنها روی خسارت های جانی تاثیر ندارد و به همین دلیل بیمه ها 2.5 درصد دیه را سقف تعهد مالی قرار می دهند بنابراین وقتی دیه افزایش پیدا می کند تعهد شرکتهای بیمه هم افزایش می یابد.
وی افزود: بر اساس قانون شورای عالی بیمه باید به نحوی عمل کند که به نفع مردم باشد و سود اکثریت جامعه ملاک عمل ما در شورای عالی بیمه و بیمه مرکزی است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید