کدخبر :207433 پرینت
18 بهمن 1396 - 08:57

مریخِ ایران را با دویدن کشف کن

دویدن روی خاک‌های رسوبی چند میلیون ساله و قدم گذاشتن در بیراهه‌هایی که پای کمتر کسی به آن رسیده، آنچنان هیجان‌انگیز است که ۳۰۰ دونده را از سراسر جهان در «دلفین خلیج فارس» گرد هم آورده است.

متن خبر

قشم ۱۹ بهمن‌ماه شاهد رقابتی است که بهانه کشف این جزیره اسرارآمیز خواهد بود.

«داود شیرخانی» که قهرمان بین‌المللی اسکای رانینگ (دو در ارتفاع بالای ۲۰۰۰ متر) است و برای دومین سال پیاپی ماراتن «ژئوپارک تریل قشم» را برگزار می‌کند، درباره‌ی مسابقه دوی طبیعت که انگیزه‌ای شده تا تنها ژئوپارک جهانی ایران نیز بیشتر معرفی شود، بهایسنا گفت: این رویداد برای ایرانی‌ها هم جذاب است چه برسد به خارجی‌ها. وقتی مسیر مسابقه را طراحی می‌کردیم برای بومی‌ها عجیب بود که این نقاط را نمی‌شناسند، کمتر کسی در جزیره بود که این مسیرها را رفته باشد، چون ماشین‌رو نبود. خیلی‌ها از دسترسی این مسیرها اطلاع نداشتند و این جذاب‌ترین بخش ماجرا است.

وی ادامه داد: مسیر طبیعی این ماراتن برای خارجی‌ها هم خیلی جذاب است. سال پیش دونده‌های خارجی می‌گفتند؛ «انگار در مریخ راه می‌رویم». از حضورشان در این محیط بسیار لذت بردند، طوری که ۶۰ درصدشان بلیت برگشت را کنسل کردند تا دو روز بیشتر بمانند. امیدواریم امسال هم اینطور شود.

شیرخانی افزود: پارسال حدود ۱۹۲ نفر در مسابقه شرکت کردند و امسال بیش از ۲۸۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود با متقاضیان و علاقمندانی که از جزایر قشم و هنگام اقدام می‌کنند، ‌تعداد شرکت‌کننده‌ها به ۳۵۰ نفر برسد.

او تاکید کرد: این مسابقه هیچ مشکل و محدودیتی حتی برای شرکت‌کنندگان خانم که امسال ۵۰ درصد جمعیت دونده‌ها را شکل داده‌اند، ندارد.

وی ادامه داد: شعار این مسابقه «با دویدن کشف کن» ‌ است که فلسفه‌ی برگزاری آن را نشان می‌دهد و معنی آن نیز دو در طبیعت و خارج از جاده است. تفاوت امسال با سال پیش هم مطابقت داشتن با استانداردهای جهانی است که زمان زیادی برای آماده‌سازی مسیرها و کسب استاندارد جهانی صرف شد، چون مسیرهای مسابقه‌های بین‌المللی قوانین جهانی دارد که باید رعایت می‌شد. اکنون ژئوپارک تریل اولین مسابقه ایرانی عضو موسسه جهانی تریل رانینگ «ITRA» و از جمله مسابقه‌های دارای امتیاز ورودی به اولترا تریل مونبلان UTMB است. حضور در این مسابقه مطرح دنیا به ۶ امتیاز مورد تایید ITRA نیاز دارد که باید آن را از مسابقه های استاندارد کسب کرد، ژئوپارک تریل که شرکت در ۳۰ کیلومتر آن یک امتیاز و ۶۰ کیلومتر آن ۳ امتیاز دارد، از آن جمله است.

شیرخانی اضافه کرد: رنکینگ جهانی ژئوپارک تریل قشم، انگیزه‌ای قوی برای دوندگان برتر دنیا به منظور کسب امتیاز ورودی به مسابقه‌های بزرگتر به شمار می‌آید. اتفاقی که باعث شد دو دونده معتبر جهانی امسال جذب ژئوپارک تریل قشم شوند.

به گفته او، تعداد شرکت‌کنندگان خارجی ماراتن طبیعت قشم به ۱۰ تن رسیده که از اروپا حضور خود را قطعی کرده‌اند و قرار است یک خانم دونده‌ی معروف از انگلستان که نفر دوم اولترا تریل مونبلان است، به همراه نفر ششم دو در آلمان، در این مسابقه شرکت کنند.

 برگزارکننده ژئوپارک تریل قشم در ادامه به تاخیری که در صدور مجوز این رویداد در هر دو دور صورت گرفته و بر جذب اسپانسر و شرکت‌کنندگان بیشتر از سراسر جهان تاثیر گذاشته است، اشاره کرد و افزود: هرچند که ژئوپارک قشم کمال همکاری را با این رویداد داشته و با آن همسو بود، اما متاسفانه سازمان منطقه آزاد قشم هر بار مجوزها را با تاخیر صادر کرده. سال پیش، سه هفته مانده به آغاز ماراتن مجوز صادر شد. امیدوار بودیم امسال از شش ماه قبل این مجوز را بدهند، به هر حال حضور در چنین مسابقه‌ای به برنامه‌ریزی، ذخیره زمان و هزینه نیاز دارد، این کار برای ما ایرانی‌ها سخت است، چه برسد به خارجی‌ها، ولی متاسفانه امسال هم یک ماه مانده به مسابقه، مجوز را دادند. ما در جریان هماهنگی‌ها با تغییر ناگهانی مدیر ژئوپارک روبرو شدیم. علاوه‌بر این سازمان منطقه آزاد قشم هم اعلام کرد که مشکل مالی دارد.

او با بیان این‌که به خاطر تاخیر ایجاد شده در صدور مجوز، در جذب اسپانسر موفق نبودیم، گفت: جذب اسپانسر نه تنها زمان می‌خواهد، بلکه به روابط خاص هم نیاز دارد، ما هم که بیزنس‌من نیستیم. از طرفی دویدن خیلی موضوع جذابی نیست و معمولا اسپانسرها ترجیح می‌دهند کارهایی را که تماشاچی‌های بیشتر دارند، بپذیرند.

وی ادامه داد: برای این‌که هزینه آمد و شد شرکت‌کنندگان و همراهان آن‌ها در مسیر قشم آسان شود، از سه هفته‌ی پیش هواپیمایی را برای تاریخ نزدیک به مسابقه، با هزینه شخصی چارتر کردیم. اقامت شرکت‌کننده‌ها را هم در روستاهای جزیره قرار دادیم و بومگردی‌ها را به کار گرفتیم تا جامعه محلی نیز از این رویداد منتفع شوند. تمام خانه‌های بومگردی پُر شده و هیچ جالی خالی همزمان با این مسابقه در روستاهای قشم وجود ندارد.

شیرخانی اظهار کرد: بر این باوریم این مسابقه ظرفیت حضور یک هزار نفر دونده را دارد، اما متاسفانه اقامتگاه‌های جزیره این ظرفیت را ندارند.

او سپس بیان کرد: «ژئوپارک تریل قشم» فقط یک مسابقه نیست، چون برای حاشیه آن، کارگاه آموزشی، موسیقی محلی، یوگا و بازدید از آثار طبیعی جزیره در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به همزمانی این رویداد با جشن ثبت جهانی ژئوپارک قشم که به خاطر انصراف مهمانان شبکه جهانی ژئوپارک‌های یونسکو تحت تاثیر تظاهرات اخیر ایران، کنسل شد، گفت: خیلی جذاب‌تر بود که نمایندگان یونسکو همزمان با این مسابقه در جزیره حضور می‌داشتند، چون از این ظرفیت می‌شد برای جذب افرادی که ذهنیتی از ایران ندارند، استفاده کرد. البته شرکت‌کنندگان این مسابقه اصلا درگیر این مسائل نبودند، حتی نپرسیدند اوضاع اینجا چطور است.

شیرخانی درباره علت انتخاب قشم، اظهار کرد: این جزیره دردسرهای دولتی کمتری برای هماهنگی و البته دریافت ویزا دارد. ضمن این‌که ژئوپارک مستقل عمل می‌کند و به هماهنگی با نهادی متعدد نیاز ندارد. درحالی‌که اگر این رویداد در هر شهر یا منطقه دیگری برگزار می‌شد، هماهنگی با سازمان‌ها و وزارتخانه‌های متعدد، بزرگترین مانع بود.

ژئوپارک تریل قشم پنج‌شنبه ۱۹ بهمن‌ماه با رقابت بیش از ۳۵۰ دونده از ایران و کشورهای دیگر در جاده‌های تاریخی فراموش‌شده، دره‌ها و تنگه‌های رسوبی چند میلیون ساله و آبگیرهای جزیره‌ی اسرارآمیز قشم برگزار می‌شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.