فلسفه به وجود آمدن پنالتی در فوتبال
فوتبال از آغاز تا به حال دست خوش نغییرات بسیاری بوده است اما یکی از جالب ترین قوانینی که تا به حال در این ورزش گنجانیده شده است، ضربه پنالتی است.
به گزارش انصاف نیوز، سایت «ورزش ۱۱» در گزارشی دربارهی فلسفهی به وجود آمدن پنالتی در فوتبال نوشت:
قطعا بازی فوتبال جذاب ترین و پربیننده ترن ورزش دنیاست پدیده ای که گاه با برگزاری یک بازی میلیاردها بیننده تلوزیونی را به خود جلب می کند و گاه باعث اشک و لبخند های بسیاری می شود.
فلسفه فوتبال متعلق به چینی هاست، نزدیک به دو هزار سال پیش یکی از امپراطور های چینی به نام امپراطور هوانگ تین که به تقویت جسم و روح سربازان خود بسیار علاقمند بود بازی جالب و سرگرم کننده ای را ابداع کرد و نظامیان را واداشت که در اوقات فراغت به آن بپردازند .این بازی تسو- کوه نامیده شد و ترتیب ان چنین بود که دو گروه بدون استفاده از دست و فقط با ضربه های پا توپ را می بردند تا از زمین حریف عبور دهند. تسو در زبان چینی به معنی لگد زدن و کوه به معنی توپ است تو پی که برای بازی تسو- کوه بکار می رفت از هشت قطعه چرم به هم دو خته تشکیل می شد که درون آن را با پر مرغ یا پشم می انبا شتند.
روند تکامل بازی فوتبال از چین به ژاپن و کم کم به اروپا کشانده شد، در تاریخ ۲۶اکتبر سال ۱۸۶۳نمایندگان هفت باشگاه و دسته آزاد در لندن جمع شدندوفدراسین فوتبال انگلستان را تاسیس کردند. از این پس با مسابقات منظمی که در میان تیمها برگزار می شد شمار طرفداران فوتبال نیز در انگلستان رو به فزونی می نهاد و از طرف دیگر انگلیسها به هر نقطه از جهان که قدم می نهادند بازی فوتبال را معرفی و منتشر می کردند. در اواخر قرن نوزدهم فوتبال به قدری توسعه یافته بود که در بسیاری از کشورهای اروپای و برخی از کشورهای آمریکای لاتین مسابقات فوتبال به صورتی منظم جریان داشت.
این ورزش از آغاز تا به حال دست خوش نغییرات بسیاری بوده است اما یکی از جالب ترین قوانینی که تا به حال در این ورزش گنجانیده شده است ضربه پنالتی است، استفاده از ضربه پنالتی برای نخستین بار در یک صحنه از بازی تیمهای نات کانتی و استوک در جام حذفی انگلیس احساس شد. در حالی که بازی یک بر صفر به نفع نات پیش میرفت یکی از مدافان این تیم زمانی که توپ در حال عبور از خط دروازه بود، با دست مانع از آن شد. این اتفاق باعث شد داور ضربه آزاد مستقیم را درست روی خط دروازه اعلام کند و دروازهبان دقیقا پشت توپ قرار گرفت.
این قضیه منطقی بود و مشکلی برای ضربه نزدن وجود نداشت. نات بازی را با پیروزی به پایان رساند و به نیمه نهایی صعود کرد. با این حال چنین صحنهای برای اغلب فوتبالدوستان ناخوشایند بود و به همین خاطر مدتها بر سر روی دادن اتفاقات مشابه در جریان بازی بحث شد و به دنبال یک راه حل مناسب بودند. در نهایت با وجود معدود افراد موافق، ایده ضربات پنالتی مطرح شد. قرار شد ضربه از فاصله ۱۱ متری از روی نقطه مشخصی زده شود. دروازهبان نیز حق داشت تا محوطه شش قدم جلو بیاید.
نخستین پنالتی تاریخ به نام جان هیث بازیکن ولورهمپتون در ۱۴ سپتامبر ۱۸۹۱ ثبت شد. او برابر اکرینگتون این ضربه را زد. کمکم این قضیه عادی شد اما در ابتدا سنتیها آن را یک رسوایی دانستند. فدراسیون آماتور استفاده از ضربه پنالتی را نپذیرفت و سالها طول کشید تا این قضیه را قبول کند. همچنین برای مدت زمان زیادی دروازهبانهای کورینتیانس، یکی از تیمهای باشگاهی بزرگ انگلیس در آن دوران، این جریمه را نپذیرفتند و به نشانه اعتراض هنگام ضربه دروازه را خالی میکردند و در کنار دیرک میایستادند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید