گوشیهای قاچاق از تیرماه زیر ذرهبین میروند
مدیرکل ICT ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با نهایی شدن امور ریجستری در وزارت صنعت، گوشی قاچاق از تیرماه زیر ذرهبین میروند و در ماه جاری نیز اطلاعرسانی درباره طرح ریجستری به صورت عمومی آغاز میشود.
به گزارش سیتنا، حمیدرضا دهقانینیا، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که اعلام شده بود طرح ریجستری از تیرماه اجرایی میشود اما اخیراً وزیر ارتباطات از اجرای این طرح در تابستان خبر داده، اظهار داشت: فرایند ریجستری یا هویتدار کردن گوشیهای تلفن همراه (برای پیشگیری از فعال شدن تجهیزات قاچاق در شبکه مخابراتی) توسط یک وزارتخانه انجام نمیشود بلکه ماحصل فعالیت مشترک چند وزارتخانه و سازمان است.
وی گفت: در حال حاضر بسترسازی اجرای طرح ریجستری توسط وزارت صنعت و گمرک آماده شده و گمرک اطلاعات [FS1] و IMEI (شماره سریال گوشی) را به وزارت صنعت ارسال میکند و وزارت صنعت اقداماتی را روی این اطلاعات انجام میدهد.
وی تأکید کرد: در سمت وزارت صنعت، امور مربوط به ریجستری نهایی شده و در ماه جاری اطلاعرسانی درباره طرح ریجستری به صورت عمومی آغاز میشود و پس از آن، وزارت ارتباطات وظایف خود را دنبال میکند. هم اکنون حتی برنامههای اطلاعرسانی شامل زیرنویس تلویزیونی، انتخاب برنامه تلویزیونی برای اطلاعرسانی و ارائه بروشور در چه سازمانهایی با جزئیات بررسی و احصا شده است.
دهقانینیا خاطرنشان کرد: البته تا این مرحله نیز وزارت ارتباطات اقداماتی را در این طرح انجام داده که از آن جمله درخواست ایجاد بانک اطلاعاتی بود که توسط همکاران وزارت ارتباطات تهیه و برای تبادل اطلاعات آماده شد.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: با نهایی شدن امور ریجستری در وزارت صنعت، گوشی قاچاق از تیرماه زیر ذرهبین میرود، به این معنا که از تیرماه، واردکنندگان و تولیدکنندگان از تحقق وعده مطمئن میشوند و اعلام نتایج زحمات کارگروه بزرگ اجرای ریجستری شامل تمام وزارتخانهها و گمرک برای ارتباط با مردم و اطلاعرسانی عمومی آغاز میشود.
دهقانینیا درباره اظهارنظر وزیر ارتباطات درباره موکول شدن اجرای طرح ریجستری از تیر به تابستان، گفت: صحبت وزیر ارتباطات را نه رد و نه تأیید نمیکنم؛ اما علت این اظهارنظر این است که پیمانکار جدید اجرای ریجستری تا شهریور اقداماتی را در دست اجرا دارد و مدت زمانی نیاز است که پیمانکار خود را با بستر فعلی هماهنگ کند و تستها را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: هفتهای دو تا سه جلسه درباره ریجستری با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط برگزار میشود و روز گذشته نیز جلسهای در رگولاتوری با حضور پیمانکار برگزار شد که در این جلسه تاکید کردم برای تیرماه یک تاریخی را انتخاب کنید که اطلاعرسانی عمومی انجام شود.
دهقانینیا در پاسخ به این سؤال که با توجه به تاکید بر اجرای ریجستری در حال حاضر آیا احتمال دارد وعده تابستان وزیر، زمان قطع شدن گوشیهای قاچاق باشد، گفت: در حال حاضر چندین حالت برای گوشی های موجود در کشور وجود دارد؛ گوشیهایی در دست مردم فعال است، گوشیهایی به گمرک وارد شده اما ترخیص نشده، گوشیهایی ثبت سفارش شده اما هنوز به گمرک نرسیده، گوشیهایی در بازار موجود است که فروش نرفته و گوشیهایی نیز توسط مسافران از کشور خارج شده و در حال بازگشت به کشور است که هرکدام از این حالتها، فرآیند مخصوص به خود را دارد.
وی با تاکید بر اینکه در اطلاعرسانی به مردم و اعلام عمومی باید به گونهای عمل کنیم که برای مردم سوء برداشت ایجاد نشود، گفت: با توجه به حالتهای مختلف گوشیهای موجود، تعیین کردن زمان برای اینکه گوشی قاچاق از تاریخ مشخصی قطع میشود، با آنچه که در فرایندها توافق کردهایم، همخوانی ندارد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید