کدخبر :2008 پرینت
22 فروردین 1391 - 08:14

پذیرش پیشنهادهای ایران در شورای بین الدولی برنامه اطلاعات

متن خبر

به دنبال حضور فعال هیات ایرانی به ریاست "علی حکیم جوادی" معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در هفتمین نشست "شورای بین الدولی برنامه اطلاعات برای همه" در مقر یونسکو در پاریس، پیشنهادهای ایران مورد پذیرش اعضای این شورا قرار گرفت.

به گزارش سیتنا،‌ علی رغم اینکه ایران در سال جاری میلادی و با تلاش های نمایندگی دائم کشورمان نزد یونسکو و همچنین با جلب حمایت و اجماع گروه آسیا و اقیانوسیه و با تصویب سی و ششمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو برای مدت چهار سال به عضویت این شورا در آمد و جزو اعضای جدید این شورا محسوب می شود اما به دلیل حساسیت و اهمیت مباحث، حضور بسیار موثر و فعالی را در هفتمین نشست "شورای بین الدولی برنامه اطلاعات برای همه" داشت.

 

روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، اضافه کرد: بر همین اساس،‌ هیات اعزامی کشورمان با حضور در مباحث مطروحه در این نشست، مواضع کشورمان در حوزه های مربوط به اطلاعات و ارتباطات را تشریح کرد و به ویژه در خصوص پیش بینی سازوکارهای مربوط به ارتقای جایگاه این شورا در داخل یونسکو و خارج از این سازمان، تلاش برای ارتقای میزان هم افزایی اقدامات متخذه توسط دستگاه ها و ارگان‌های همسو در سطوح بین المللی، منطقه ای و ملی و نیز هدفمند تر کردن فعالیت های انجام شده توسط این شورا با تاکید بر نتیجه گرایی و عملیاتی شدن ابتکارات پیشهادی، راهکارهایی را ارائه کرد.

 

این گزارش حاکی است،‌ همچنین به درخواست رئیس نشست از رئیس هیات کشورمان مبنی بر همکاری برای جلب نظر سایر کشورها به منظور نهایی کردن متن ارائه شده،‌ هیات کشورمان تلاش های لازم را به عمل آورد به گونه ای که تمامی پیشنهادهای ایران مورد پذیرش اعضای این شورا قرار گرفت.

 

از سوی دیگر در هفتمین نشست "شورای بین الدولی برنامه اطلاعات برای همه"، در پی ارائه گزارش های گروه های کاری شورا، نتیجه محوری و هدفمندی فعالیت های این گروه ها از سوی هیات کشورمان مورد تاکید قرار گرفت.

 

در بخش ارتقاء جایگاه برنامه اطلاعات برای همه و نیز ارتقای نقش شورای بین الدولی برنامه مذکور، هیات کشورمان تاکید کرد که مقوله اطلاعات و ارتباطات یک مقوله میان رشته ای و بین بخشی است که با عنایت به این ویژگی،‌علاوه بر بخش ارتباطات و اطلاعات یونسکو،‌سایر بخش ها نیز می توانند نقش مهمی را در این خصوص ایفا کنند.

 

برگزاری برخی نشست های دفتر اجرایی شورای  آیفاپ به صورت مجازی یکی دیگر از پیشنهاد های کشورمان بود که مورد استقبال دبیرخانه یونسکو قرار گرفت.

 

لازم به ذکر است برنامه بین الدولی اطلاعات برای همه که در سال 2000 و بنا به تصمیم شورای اجرایی یونسکو ایجاد شد و اساسنامه آن طی یکصد و شصتمین نشست شورای مزبور به تصویب رسید، در حال حاضر دارای 26 عضو می باشد.

 

"کمک به تحقق ماموریت های یونسکو در زمینه ی "آموزش برای همه"، "تبادل آزاد دانش و ایده ها" و "ارتقای جایگاه ابزار ارتباطات میان انسانها"، "کاستن از شکاف اطلاعاتی موجود میان کشورهای مختلف"، "تسهیل همکاریها و ارتقای مطالعات و ارائه گزارش های لازم در همه ابعاد مربوط به دستیابی به مدیریت اطلاعات"، "کار با کلیه ی بخش های یونسکو جهت اولویت یافتن اتخاذ سیاست های مبتنی بر فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی در حوزه های تحت صلاحیت یونسکو"، "همکاری تنگاتنگ با سایر ارگان های سازمان ملل متحد، سازمانهای بین المللی دولتی، سازمانهای بین المللی مردم نهاد و نیز بخش خصوصی در راستای اجرای اهداف و وظایف برنامه ی مزبور" از جمله اهداف اصلی شورای مزبور است.
 انتهای پیام
 

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.