کدخبر :199385 پرینت
29 فروردین 1396 - 17:14

ایرانیان مقیم آمریکا حکم مهاجرتی ترامپ را به چالش کشیدند

ایرانیان مقیم امریکا در اعتراض به‌حکم جنجال‌برانگیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در زمینه منع صدور روادید به شهروندان شش کشور اسلامی علیه وی در دادگاه شهادت خواهند داد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، پرس تی وی به نقل از نشریه سیاسی پولیتیکو، این دادگاه قرار است با صدور حکمی از سوی یکی از قضات فدرال آمریکا به نام تانیا چوتکان، روز سه‌شنبه (29 فروردین 96) در واشنگتن برگزار شود.

گروه زیادی از این ایرانیان قرار است به‌منظور شکایت علیه این حکم که محدودیت‌هایی را برای ورود دانشجویان و پژوهشگران ایرانی به آمریکا ایجاد کرده است، در دادگاه‌های آمریکایی حضور یابند.

سیروس مهری یکی از وکلای حقوق مدنی آمریکا، که پرونده این شکایت‌ها را به دادگاه ارائه داده، می‌گوید: «چنین حکمی مانند خنجری در قلب او به‌عنوان فردی با میراث فرهنگی ایرانی است.»

وی می‌گوید: «این حکم احساسات شدید بیش از نیم میلیون ایرانی مقیم آمریکا را که تاکنون منشأ خدمات شایان فرهنگی و اجتماعی در این کشور بوده‌اند، برانگیخته است. این گروه خود را قربانیان بالقوه این رویکرد می‌دانند.»

گفته می‌شود شاکیان این پرونده از بیم اقدامات تلافی‌جویانه از سوی دولت امریکا از اسامی مستعار در پرونده‌های خود استفاده کرده‌اند.

ترامپ جمعه (8 بهمن 1395)، یک هفته پس از آغاز دورۀ ریاست‌جمهوری خود، با امضای یک فرمان حکومتی، ورود اتباع هفت‌کشور اسلامی  یعنی ایران، عراق، سوریه، سودان، لیبی، یمن و سومالی به امریکا را به مدت 90 روز ممنوع کرد و «برنامۀ پذیرش پناه‌جویان» را در امریکا به مدت 120 روز به حالت تعلیق درآورد. نام عراق در فرمان اجرایی ثانوی ترامپ از این فهرست حذف شد.


تظاهرات کنندگان که علیه حکم جنجال‌برانگیز ترامپ درزمینهٔ منع روادید به شهروندان شش کشور اسلامی در لندن تظاهرات کرده‌اند. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

یکی از قضات فدرال امریکا در سیاتل در واشنگتن روند اجرای دستور اول ترامپ را مسدود کرد و درخواست استیناف دولت امریکا نیز در دادگاه تجدیدنظر سان‌فرانسیسکو در کالیفرنیا بی‌نتیجه بود.

دو قاضی فدرال در ایالت‌های هاوایی و مریلند به لغو دستور ترامپ برای بستن مرزهای امریکا به روی اتباع ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن رأی دادند.

بنا بر آمارهای وزارت خارجه امریکا  از میان شش کشور مذکور، ایرانی‌ها در دو سال گذشته بیش از نیمی از گذرنامه‌های صادرشده  را دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.