کدخبر :196670 پرینت
19 بهمن 1395 - 21:01

امکان ارائه حجم‌های نامحدود اینترنت ثابت

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با توجه به افزایش حجم خدمات ویدیویی، از امکان ارائه حجم‌های نامحدود اینترنت ثابت برای کاربران خبر داد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، علی‌اصغر عمیدیان در مراسم رونمایی از فاز دوم شبکه ملی اطلاعات با اشاره به تعیین چارچوب سیاستهای شبکه ملی اطلاعات در دی ماه ۹۲ اظهار کرد: در راستای تحقق این شبکه پنج ماموریت برای سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در نظر گرفته شد که تعامل مدیریت شده با سایر شبکه‌ها در قالب مقررات، امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی با تضمین کیفیت، دسترسی به پهنای باند دارای پوشش سراسری با قابلیت تحرک، ایجاد تعرفه رقابتی و همچنین ساماندهی مراکز داده از آن جمله است.

وی جداسازی ترافیک داخل و خارج را از موضوعات عمده شبکه ملی اطلاعات دانست و افزود: این اتفاق اکنون رخ داده است اما لازم است در قیمت کف، هزینه ترافیک داخلی را به نحوی تنظیم کنیم که ترافیک‌های حجیم نامحدود که جذابیتهای زیادی دارند از جمله خدمات ویدئویی VOD و IPTV مورد استقبال قرار گیرد زیرا پیش‌بینی می‌شود که ۷۵ تا ۸۰ ترافیک شبکه به این خدمات اختصاص یابد. به همین دلیل حجم‌های نامحدود اینترنت ثابت برای کاربران را در درست بررسی داریم.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ادامه با اشاره به قابلیت دسترسی پهن باند با ویژگی پوشش سراسری با قابلیت تحرک اظهار کرد: مجوز TD-LTE و نسل سوم و چهارم موبایل از جمله این اقدامات است و در حال حاضر ۲۶ میلیون مشترک موبایل پهن باند و ۱۰ میلیون مشترک اینترنت پرسرعت ثابت TD-LTE و ADSL داریم. همچنین نقاط پوشش پهنای باند برای روستاها و نقاط کم درآمد نیز مورد توجه قرار گرفت.

وی اجرای رومینگ ملی، فراهم کردن ترابردپذیری شماره بین اپراتورها، ورود اپراتورهای مجازی موبایل را از دیگر اقدامات در راستای شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد و ادامه داد: مصوبات مختلفی داشتیم که کاهش ۵۰ درصدی قیمت ترافیک داخل نسبت به بین الملل، شکل گیری دیتاسنترها و امتیازات خاصی برای آنهایی که به IXP متصل میشوند، انتقال دیتاسنترها و همچنین آئین‌نامه توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی که در شورای عالی فضای مجازی تدوین شده و ما نیز  موافقت اصولی آن را خواهیم داد، از دیگر مصوبه های در دست سازمان است.

در ادامه این مراسم همچنین محمد جواد آذری جهرمی -مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت-گفت: در اولین اقدام ظرفیت شبکه انتقال داخل کشور را به دو و نیم برابر افزایش داشتیم که از ۴ هزار گیگابیت بر ثانیه به ۱۰ هزار رسید. تعهد داشتیم ۳ مرکز IXP دیگر راه اندازی کنیم که مرکز قم راه اندازی شد و افتتاح IXP اهواز و اصفهان نیز که آماده بهره برداری هستند، در هفته‌های آینده انجام می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به بهبود کیفیت شبکه ارتباطی اظهار کرد: شاخص‌های کیفی شبکه به صورت آنلاین قابل دسترسی است و برآوردها نشان می‌دهد که میانگین تأخیر در شبکه داخلی کشور که تا پیش از این ۲۶ میلی ثانیه بود ‌اکنون به ۱۸.۳ میلی ثانیه رسیده است. همچنین شاهد کاهش تأخیر در مسیرهای فیبر نوری به دلیل نزدیک شدن فواصل داخلی تبادل اطلاعات هستیم که این موضوع نیز در بهبود کیفیت شبکه تاثیر زیادی داشته است.

وی با بیان اینکه از زمان افتتاح فاز نخست شبکه ملی اطلاعات تا امروز ترافیک شبکه ۷۲ درصد رشد داشته افزود: ظرفیت مرکز تبادل داده در محتوای داخلی ۸ گیگابیت در محتوای داخلی تبادل میکرد که  امروز ۲۱۲ گیگابیت اطلاعات در مراکز داده داخلی در حال تبادل است. البته اتصالاتی غیر از زیرساخت در شبکه برقرار شده که  ناشی از شتاب رشد محتوای داخلی است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به توجیه پذیر شدن سرمایه گذاری که ناشی از بزرگتر شدن بازار ارتباطات است، گفت: ما می توانیم مجددا کاهش تعرفه‌ به خصوص در شبکه داخل داشته باشیم که آقای واعظی نیز دستور آن را دادند و فکر می کنیم بنابر مدل اقتصادی توان کاهش ۲۰ درصدی تعرفه ارتباطات داخل را داشته باشیم البته با شرکت مخابرات ایران نیز باید همکاری کنیم که در آن صورت با مدیریت سازمان تنظیم مقررات اتفاق بزرگی رخ خواهد داد و راه را برای توسعه محتوای داخل هموارتر می کند.

جهرمی با اشاره به چالش پرداخت محتوای دیجیتال اظهار کرد: در اجرای توسعه محتوای داخلی با چندین چالش مواجه هستیم که یکی از آنها موضوع شیوه پرداخت سرویس‌های دیجیتالی است. هم‌اکنون برای محتوای دیجیتال، ارائه‌دهندگان خدمات با مشکل پرداخت مواجه هستند که در این زمینه با بانک مرکزی وارد مذاکره شدیم تا مشکل شیوه پرداخت سرویس‌های آنلاین حل شود.

وی یکی دیگر از چالش‌های این حوزه را کپی‌رایت دانست و گفت: تا دیروز تولیدکننده نبودیم و کپی رایت برای ما مهم نبود، امروز که به تولیدکننده محتوا تبدیل شده‌ایم، نیاز به لایحه حقوقی جدی برای احترام به قانون کپی‌رایت داریم و راه حل موجود در حوزه خدمات ویدیویی «دیجیتال واتر مارکینگ» است که در حال پیگیری آن هستیم.. رفع این چالش‌ها در رشد شبکه ملی اطلاعات تأثیر دارد و امیدواریم این اشکالات و چالش‌ها در فاز سوم و تکمیلی این شبکه برطرف شود.

در این مراسم همچنین رسول سراییان -مدیرعامل شرکت مخابرات- با اشاره به نگاهی که شرکت مخابرات ایران می‌تواند در سال‌های آینده داشته باشد گفت: بر اساس آمار اندازه بازار ICT باید از ۴۰ هزار میلیارد به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد که نسبت ۴۰ به ۶۰ برای ITبه CT خواهد داشت. بر اساس سند ره‌نگاشت تصویب شده در شرکت مخابرات، هدف گذاری شده که سهم ما از بازار ۷۲ هزار میلیارد تومانی ۶۰ درصد خواهد بود. بنابراین باید از ۱۶ هزار تومان کنونی از مجموعه همراه اول و حوزه ثابت به ۴۰ تا ۴۵ هزار میلیارد افزایش یابد.

وی ادامه داد: برای دستیابی به این هدف به سرمایه‌گذاری ۶ تا ۷ میلیارد دلار احتیاج داریم که بخشی از آن در حوزه ثابت و بخشی در حوزه همراه خواهد بود. در نتیجه این سرمایه‌گذاری همگرایی خدمات ثابت و همراه، استقرار بستر شبکه با رصد رفتار مشترک و ارائه خدمات آنلاین انجام خواهد شد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.