الگوهای مفید و مدرن رسانه ها
روزنامه عصر اقتصاد در شماره سه شنبه 27 مهر در سرمقاله ای به قلم مژده پورزکی، نوشت: روز یکشنبه اتفاقی به ظاهر ساده ولی تجربه ای گران قدر را در رسانه های کشور رقم زدند.
به گزارش سیتنا، در این سرمقاله آمده است: درست یک روز بعد از آنکه سیاست های کلی نظام در مورد انتخابات توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و فرازهای ان به شفافیت و استفاده از تجهیزات مدرن در امور اجرایی انتخابات تاکید شده بود، انتخاب نماینده مدیران مسئول مطبوعات در هیات نظارت بر مطبوعات به صورت الکترونیکی کامل در حضور نمایندگان سه قوه انجام شد و حسین انتظامی به عنوان اولین منتخب الکترونیکی کشور با1126 رای به عنوان نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات ابقا گردید.
این انتخاب محدود الکترونیکی که 52 درصد صاحبان شرایط رای دهندگان (1565 نفر از 3039 نفر حایز شرایط انتخاب کنندگان) در آن شرکت کردند از چند جهت حایز اهمیت است: سرعت عملیات و اعلام نتایج که در کمتر از یک ساعت بدون کوچکترین خدشه ای اعلام شد. شفافیت اطلاعات رای دهندگان و کاندیداها که به دلیل انضباط شبکه ای در حد بی سابقه ای انجام شد.
هزینه های انتخاباتی به دلیل عدم نیاز به محصولات مختلف تبلیغاتی کاهش یافت. افزایش میزان مشارکت رای دهندگان که در همه ادوار قبلی در جلسه اول به حد نصاب نمی رسید و در جلسه دوم با هر میزان حضور صورت می گرفت و به قول دبیر هیات نظارت با حداکثر 15 درصد واجدان شرایط رای دادن، انتخابات صورت می گرفت.
به هر حال این بار رسانه ها که به عنوان پیشروان تحولات اجتماعی شناخته می شوند در یک اقدام ملی اولین پایلوت و نمونه انتخابات الکترونیکی را به منصه ظهور رساندند که می تواند برای سایر انتخابات الگوی قابل مطالعه و تجربه جدیدی باشد.
البته در کنار این استفاده از آمار گیری الکترونیکی نیز توانسته است یک نوع بهره برداری ملی و مفید دیگری را پیش روی مسئولان و برنامه ریزان قرار دهد که امید است این برنامه های آغازین ادامه پر خیر و برکت و موثری را در کشور داشته باشد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید