درآمد پهنای باند مخابرات از سرویسهای تلفن ثابت پیشی میگیرد
رییس مرکز عملیات فنی ودتجاری شرکت مخابرات ایران در نخستین کارگاه راهبردی و آموزش توسعه فناوری فیبرنوری در این شرکت، به ارایه گزارشی از روند توسعه خدمات FTTH در جهان پرداخت و گفت: با استفاده از فناوری FTTH در سال ۱۳۹۶ درآمد حاصل از پهنای باند از سرویس های ثابت پیشی می گیرد.
به گزارش سیتنا، مهندس کارگزار اظهار داشت: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، کمک می کند بخش عمده ای از این پهنای باند، داخلی باشد.
وی به تعریفی از فناوری FTTH پرداخت و گفت: از میان انواع راهبردهای شبکه دسترسی FTTx ، ایده ال ترین راه کار FTTH می باشد که فیبر به طور مستقیم به مشترک می رسد و درگیر محدودیت های کابل مسی نخواهد شد؛ اما در عین حال گران ترین روش نیز محسوب می شود.
وی افزود: در شهرها با توجه به نوع زیرساخت موجود در کشور، تنوع وتعداد کاربران، سرویس های مورد نیاز و هزینه های عملیاتی، FTTB راهبردی میانه است و مناسب برای ساختمان های بلند چند طبقه یا برج ها ی تجاری و یا مجتمع های مسکونی می باشد. در حومه شهرها و روستاها برای شرایطی که طرح موجود کافوهای نوری برقرار بوده و فیبر نوری تا محل کافوی مذکور از قبل مهیا شده باشد و یا منطقه شهری مورد نظر و ساختمان ها مستقل و پراکنده باشد، FTTC به همراه راه حلهای نظیر VDSL / G.FAST با دیدگاه حداکثر یک کیلومتر فاصله با مشترک مناسب است.
رییس مرکز عملیات فنی و تجاری شرکت مخابرات ایران اظهار داشت: امروزه شبکه های مسی با محدودیت های پهنای باند ، فاصله ، عدم امکان ارایه سرویس های مولتی مدیا با کیفیت بالا، چگونگی تطابق آنها با شبکه NGN/IMS ، مشکل گسترش شبکه و توسعه انبوه مواجه هستند.
کارگزار ، FTTH را در مقایسه با DSL ، یک سیستم توانمند دانست وگفت : بالاترین سرعت ممکن را به همراه پهنای باند تقریبا نامحدود ارایه می کند ، تاخیر را کاهش می دهد و دارای خطاهای کمتری است و در مقایسه با XDSL محدودیت فاصله ندارد ومشتری می تواند بهترین سرویس را دریافت کند.
وی فناوری های فیبرنوری را تنها سیستمی دانست که با آن تمام سرویس های به روز و آینده در دنیا قابل پیاده سازی است.
رییس مرکزعملیات فنی و تجاری شرکت مخابرات ایران همچنین به اشتغال زایی این فناوری در دنیا اشاره کرد و گفت : هر یک هزار مشترک باند پهن برابر با ایجاد ۸۰ شغل جدید خواهد بود . به عنوان مثال پیاده سازی شبکه FTTH در فرانسه باعث ایجاد ۳۶۰ هزار شغل جدید در سال ۲۰۱۴ و در استرالیا باعث ایجاد ۲۵ هزار شغل جدید شده است.
کارگزار اظهار داشت: چنانچه اپراتورهای ایرانی هم از فناوری FTTH بهره بگیرند، می توانند سرویس مناسب با کیفیت بالاترو سرعت بهتری عرضه کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید