حاشیه امن برای سلبریتیهای ایرانی پس از هر عمل نامشروع!
تکرار دستگیری شماری از سلبریتیها، اعلام محکومیت برخی از ایشان و در نهایت عدم اعلام مشخصاتشان، این ذهنیت را برای گروهی از ایشان به وجود آورده که در صورت وجود هرگونه تخلف، پرونده آنها رسانهای نمیشود؛ حاشیه امنی که به افزایش اقدامات اینچنینی از سوی چهرههایی که به شدت محل رجوع هستند، منجر خواهد شد و به نفع عموم مردم نیست.
به گزارش سیتنا به نقل از تابناک، خبر شلاق خوردن یک بازیگر دیگر به جرم عمل منافی عفت با یک دختر، بدون ارائه کوچکترین مشخصاتی از این بازیگر رسانهای شد. مطابق با گزارش رسانهها درباره این حواشی، دختر جوانی به دادگاه کیفری یک استان تهران رفت و مدعی شد از سوی یکی از بازیگران معروف مورد آزار و اذیت قرار گرفته است.
بر اساس اظهارات شاکی این پرونده: «مدتی قبل از طریق یکی از دوستانم با بازیگر معروفی آشنا شدم و دوستم گفت که او از من خوشش آمده و قصد ازدواج دارد. یک روز او همراه با مادرش به خانهمان آمد و در حضور پدر و مادرم از من خواستگاری کرد... یک شب از من برای شرکت در مهمانیای که در خانهاش گرفته بود دعوت کرد».
شاکی دختر این پرونده ادامه داده بود: «آن شب حدود ساعت 11 مهمانی تمام شد و بهجز من و خواستگارم هیچکس در خانه نبود. او یک لیوان شربت به من داد اما همین که شربت را نوشیدم دچار سرگیجه و دوبینی شدم. او در شرایطی که نمیتوانستم از خودم دفاع کنم من را مورد آزار و اذیت قرار داد. پس از آن دیگر جوابم را نمیداد و گفت قصدی برای ازدواج ندارد. به همین دلیل من هم تصمیم گرفتم از او شکایت کنم.»
شواهد و مدارکی که علیه این بازیگر وجود داشت باعث شد قاضی برای وی قرار وثیقه سنگینی صادر کند. او سرانجام توانست وثیقه سنگینی را که برایش درنظر گرفته بودند تأمین کند و از زندان آزاد شود. در شرایطی که چند روز از آزادی موقت آقای بازیگر میگذشت، هنگام رانندگی در جریان تصادف با خودروی دیگری باعث مرگ راننده وی شد. هر چند وى درجریان پرونده اول، از اتهام تجاوز به عنف تبرئه شد اما دادگاه اورا بهخاطر ارتکاب عمل منافی عفت به تحمل شلاق و ممنوعالکاری محکوم کرد.
مشابه همین پرونده چندی پیش درباره یکی از کارگردانهای شناخته سینمای ایران نیز مطرح شد که در نهایت در آن پرونده نیز کارگردان محکومیتهای مشابهی را با اثبات ارتکاب عمل منافی عفت دریافت کرده بود. نکته قابل تأمل اینکه این کارگردان پس از آزادی با قید وثیقه در حال از سرگیری فیلمسازی بود که پس از رسانهای شدن ماجرا از تولید فیلمش تا زمان صدور دستور تازه قضایی جلوگیری شد.
مطابق با مستندات، آقای کارگردان سینما به استناد ماده 230 قانون مجازات اسلامی به تحمل یکصد ضربه شلاق به عنوان حد زنا محکوم و با توجه به مندرجات پرونده و اینکه عدهای جوان به شوق هنرپیشه شدن و معروفیت تن به اعمال خلاف شرع و قانون میدهد و نظر به اینکه آقای کارگردان از همین نقطه ضعف سوءاستفاده کرده، جهت جلوگیری از وقوع و تکرار چنین مسائلی به استناد ماده 23 قانون مجازات اسلامی، آقای کارگردان برای دو سال محروم از هرگونه فعالیت هنری اعم از سینما، تلویزیون، تئاتر و موارد مشابه شده است.
اینها نمونههایی است که رسانهای میشود و بسیاری از موارد هیچگاه جنبه قضایی و یا رسانهای پیدا نمیکند. البته این موارد در میان برخی بازیگران محدود نیست و سلبریتیها از جمله فوتبالیستها، خوانندهها و ... با موارد متعددی روبه رو هستند که رویه مرسوم، عدم رسانهای شدن این موارد است.
این در حالی است که اگر یک شخص عادی در معرض چنین اتهاماتی قرار گیرد، معمولاً مورد بازجوهای فنی پیچیده قرار میگیرد و در نهایت نه تنها مشخصاتش، بلکه تصویرش به تشخیص مراجع ذیصلاح برای شناسایی سایر شاکیان منتشر میشود.
به نظر میرسد، با توجه به موقعیت حساس سلبریتیها و امکان بالقوه سوءاستفاده از این موقعیت، ضروری است تا در قبال چهرههایی که در این قدرت بالقوه سوءاستفاده میکنند، رویه مشابهی در پیش گرفته شود تا گناه برخی به پای تمامی چند صنف نوشته نشود و در عین حال با عدم ذکر نام این چهرهها انگشت اتهام افکارعمومی به سمت تمامی بازیگران گرفته نشود و به جای شخص بینام، نام هر بازیگر شریفی در ذهنها قرار نگیرد.
همچنین این اقدام باعث میشود هزینه سوءاستفاده از موقعیت و محبوبیت سلبریتیها افزایش یابد و همه چیز پشت درهای بسته و در نهایت با صدضربه شلاق به پایان نرسد و سینماگر، ورزشکار یا خواننده به محض آزادی امکان تکرار جرم را با تکیه بر محبوبیش نداشته باشد و به عنوان خطر اجتماعی معرفی شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید