کدخبر :1896 پرینت
10 فروردین 1391 - 13:31

انتقاد "فلورا سام" از صدا و سیما در برنامه‌ی زنده‌ی تلویزیونی

متن خبر

فلورا سام نویسنده و بازیگر با حضور در یک برنامه تلویزیونی از ممیزی‌های رایج در این رسانه انتقاد کرد.

 

به گزارش سیتنا به نقل از خبرآنلاین، «سین مثل سریال» عنوان برنامه ترکیبی است که هر شب از شبکه اول سیما پخش می‌شود. در این برنامه بهترین سریال‌های دهه 80 و بهترین بازیگر مرد و زن این دهه به انتخاب مردم معرفی می‌شود.

 

شب گذشته (9 فروردین) فلورا سام یکی از میهمانان این برنامه بود. او با بیان این مطلب که  نویسندگی در تلویزیون به نسبت سینما سختی های زیادی دارد، گفت: «نویسندگان در تلویزیون مدام دچار خود سانسوری می‌شوند.»

 

سام ادامه داد: «من در ایام نوروز فیلم سینمایی "به رنگ ارغوان"را از تلویزیون دیدم و با خودم فکر کردم اگر یک دهم حرف‌هایی را که در این فیلم زده شده، من به عنوان نویسنده در متن‌هایم بزنم، کار من از تلویزیون اجازه پخش پیدا نمی‌کند.»

 

او افزود: «با این حال فیلمی مثل "به رنگ ارغوان" از تلویزیون پخش می‌شود و اتفاقی هم نمی‌افتد.»

 

سام در بخش دیگری از سخنانش به شیوه غلط شخصیت پردازی‌ها در مجموعه های تلویزیونی اشاره کرد و افزود: «در سریال"همسایه ها"من نقش یک معلم را ایفا می‌کردم و شخصیت این معلم طوری بود که حرف در دهانش نمی‌ماند. این شخصیت در زمان پخش سریال با انتقاد معلمان مواجه شد.»

 

به گفته این نویسنده، در مجموعه‌های تلویزیونی، پلیس اجازه ندارد اشتباه کند، حتی یک اشتباه انسانی، و شاید به همین دلیل است که مردم شخصیت‌های پلیس را در تلویزیون دوست ندارند چون برایشان ملموس نیستند.

 

او از نحوه رای گیری در مورد بهترین مجموعه دهه 80 تلویزیون در برنامه «سین مثل سریال» انتقاد کرد و گفت: «به نظر من این نحوه رای گیری به هیچ وجه مناسب نیست؛ چرا که مجموعه‌های تلویزیونی باید با بودجه‌های بالا، زمان و توجه زیاد ساخته شود، اما تلویزیون همیشه توان برآورده کردن این موارد را ندارد. پس بهتر است در این رای گیری سریال‌های الف ویژه، سریال‌های مناسبتی و سایر آثار از هم تفکیک شود.»

 

 

وی با اشاره به اینکه تلویزیون به عنوان یک رسانه تاثیرگذار می‌تواند برای مردم فرهنگ‌سازی کند به ذکر خاطره ای از حمید لبخنده(کارگردان) پرداخت و گفت: «هر وقت صحبت از فرهنگ سازی می‌شود یاد خاطره‌ای می‌افتم که آقای لبخنده برایم تعریف می‌کرد. ایشان علاقه زیادی به موسیقی کلاسیک دارد و می‌گفت که دلیل این علاقه بر می‌گردد به دوران مدرسه رفتنش. آن موقع ناظمی داشته‌اند که  از بلند‌گوهای مدرسه برای بچه‌ها موسیقی کلاسیک پخش می‌کرده، این موسیقی هم در ذهن بچه‌ها باقی مانده‌ و این خود یک نوع فرهنگ سازی است.»

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.