ساخت سریعترین ابرکامپیوتر دنیا در مرکز ملی ابرکامپیوترهای چین
چین سریعترین ابرکامپیوتر دنیا را با استفاده از ریزتراشههایی (microchips) که در خود چین تولید شده، ساخته است.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا به نقل از بی بی سی، فهرست 500 ابرکامپیوتر برتر دنیا امروز در کنفرانس بینالمللی ابر کامپیوترها که در فرانکفورت آلمان برگزار میشود منتشر شد و ابرکامپیوتر "سانویتایهولایت" چین در صدر قرار گرفت.
این ابرکامپیوتر از پردازشگر شنوی و رابطهایی (interconnect) استفاده میکند که همگی در چین ساخته شده و به این ترتیب به وابستگی چین به فناوری آمریکایی، برای تولید ابرکامپیوتر پایان داده است.
علاوه بر این از زمانی که نخستین فهرست 500 ابرکامپیوتر برتر دنیا در سال ۱۹۹۳ منتشر شد، چین برای اولین بار از نظر تعداد ابرکامپیوترها از آمریکا پیش افتاده است، ۱۶۷ در مقابل ۱۶۵.
سرعت ابرکامپیوتر "سانویتایهولایت" ۹۳ متافلاپس است؛ یک کوآدریلیون (هزار تریلیون، یا یک با پانزده صفر) عملیات ممیز شناور در ثانیه.
سرعت عملیات ممیز شناور معیاری برای اندازهگیری سرعت و توان کامیپوترها است؛ یعنی سرعتی که کامپیوتر یک ماتریس شلوغ (ماتریسی که بیشتر عناصر آن صفر نیستند) معادلات خطی را محاسبه میکند.
در فهرست قبلی پانصد ابرکامپیوتر برتر دنیا باز هم ابرکامپیوتری از چین در صدر بود؛ تیانهی-۲، اما آن ابرکامپیوتر که سرعتش نصف سانویتایهولایت است با استفاده از تراشههای (چیپهای) شرکت آمریکایی اینتل ساخته شده بود.
در میان 10 ابرکامپیوتر سریع دنیا، دو ابرکامپیوتر در چین و چهار تا در آمریکا هستند و آلمان، سوئیس، ژاپن و عربستان سعودی هم هر کدام یک ابرکامپیوتر دارند.
از سانویتایهولایت در حال حاضر در مرکز ملی ابرکامپیوترهای چین در شهر ووشی برای تحقیقات مختلف در زمینه آب و هوا ، علوم زیستی، صنایع پیشرفته و تحلیل اطلاعات استفاده میشود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید