از زیرساخت تا فضای مجازی؛
دکتر صادق زاده: در زیرساختهای حوزهی ICT به جایگاه مطلوبی رسیدهایم
نائب رئیس اول کمیسیون صنایع و رئیس کمیته ارتباطات مجلس هفتم، گفت: همانطور که از آمار وزارت ارتباطات مشخص شده در بخش زیرساختها وضعیت به نسبت مطلوبی حاکم است.
به گزارش سیتنا، دکتر رمضانعلی صادقزاده، مشاور مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع و سرپرست پژوهشکدهی میکروالکترونیک ایران در گفتوگو با روزنامه صمت، توسعه فناوری ارتباطات را از جنبههای گوناگون مورد بررسی قرار داده و گفت: بحث فناوری اطلاعات بخشهای مختلفی دارد که از زیرساخت تا فضای مجازی گسترده شده است. بهعنوان نمونه حوزه زیرساخت بیشتر به شبکه انتقال اختصاص مییابد و میتوان به بخشهایی مانند لینکهای مایکروویو، فیبرنوری، ارتباطات ماهوارهای در ابعاد ملی، منطقهای و حتی بینالمللی اشاره کرد و همانطور که از آمار وزارت ارتباطات مشخص شده در بخش زیرساختها وضعیت به نسبت مطلوبی حاکم است.
وی در ادامه سخنان خود به سراغ مبحث بهرهبرداری از زیرساختها رفته و به تغییرات و توسعه اپراتورهای تلفن همراه در نسلهای اول، دوم و سوم اشاره کرد. در این زمینه باید به این نکته توجه داشت که در روند توسعه این اپراتورها استفاده از پهنای باند و حتی توسعه فضای مجازی با توجه به اجرای سیاستهای اصل ۴۴ به خوبی عملیاتی شده است. علاوه بر این باید توجه داشت که هرچند توسعه زیرساختها و پهنای باند اینترنت در حال انجام است و بخش خصوصی و دولت با کمک یکدیگر به اجرایی شدن طرحها کمک میکنند اما هنوز هم در مواردی از جمله بهرهبرداری از پهنای باند، حوزه فضای مجازی، دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک و همچنین درآمدزایی از این بخش به نظر میرسد ابتکار عمل چندانی بهدست متولیان امر نیست و نقاط ضعفی به چشم میخورد.
صادقزاده با تاکید بر توسعه و نقاط ضعف و قوت آن در مسیر اجرای طرح توسعه فناوری اطلاعات به چالشهای پیش رو اشاره کرد و روند سریعتر توسعه فناوری اطلاعات را مشروط به برطرف ساختن این مشکلات دانسته و اظهار کرد: چالشهایی که در مسیر توسعه وجود دارد علاوه بر مشکل بهرهبرداری پهنای باند به حوزه استفاده از شبکههای اجتماعی بازمیگردد و چنین به نظر میرسد که عمده مشکلات تفاوت دیدگاهها و بحث فرهنگ استفاده از آن است و نیازمند تولید محتوای همگام با بافت فرهنگی ایرانی هستیم. بهعنوان نمونه باید توجه داشت که فیلترینگ تنها راهحل موجود نیست بلکه آخرین راهحل بهشمار میآید و همزمان با کنترل و نظارت بر تولید و استفاده از محتوا، باید بتوان از پهنای باند و ظرفیت ایجاد شده بهعنوان ثروتزایی و رشد اقتصادی استفاده کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید