پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز خبرنگار
مراسم روز خبرنگار عصر جمعه شانزدهم مرداد در سالن تلاش وزارت کار برگزار شد. در بخشی از این مراسم حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کرد.
به گزارش سیتنا، در متن پیام علی جنتی در متن پیام خود به مناسبت روز خبرنگار آمده است:
در آستانه روز خبرنگار این مناسبت مبارک را به همه اصحاب رسانه به ویژه روزنامهنگاران و خبرنگاران حوزه اجتماعی که کوشاترین و متنوعترین طیف رسانهای را تشکیل میدهند؛ تبریک و تهنیت میگویم.
تنوع موضوعات این حوزه سبب شده است که خبرنگاران آن نیز در انجام وظیفه خود فشار زیادی را تحمل کنند. گاهی یک خبرنگار مجبور میشود اخبار چند شاخه از مسائل اجتماعی را همزمان پوشش دهد. شاخههایی که هرکدام نیاز به تخصص، اطلاعات و مطالعه فراوان دارد از مسائل قضایی و انتظامی گرفته تا مسائل مربوط به محیط زیست، سلامت، بهداشت و درمان و از اخبار آموزش و پرورش گرفته تا اخبار حوزه و دانشگاه؛ از رویدادهای فراوان در حوزه شهری و رفاهی گرفته تا حوادث و از اخبار مربوط به طیفهای مختلف اجتماعی مثل زنان و کودکان گرفته تا اخبار مشاغل متنوع درجامعه.
بدین ترتیب تنوع و تکثر مسائل اخبار و رویدادهای حوزه اجتماعی منجر به تخصصی شدن آنها شده است و رسانهها باید این تخصصی شدن را بپذیرند و برای آن برنامهریزی کنند. در چنین شرایطی دو نکته حائز اهمیت است:
نخست تقویت اخلاق حرفهای در حوزه خبر و اطلاعرسانی و دوم برآورده شدن نیازهای حرفهای و مسائل اجتماعی اهالی رسانه که همواره مورد مطالبه این قشر بوده است.
امروز در دنیای رسانهای گونههای مختلفی چون شبکههای اجتماعی، وبلاگها، میکرو وبلاگها، پادکسها، ویکیها و اجتماعات محتوا محور تحولات و تغییرات سریعی را رقم زدهاند و روزنامهنگاران و اهالی رسانه به شکلهای مختلف میتوانند از این گونه رسانهها برای انجام کار حرفهای استفاده کنند. رسانههای اجتماعی امکان مشارکت طیف وسیعی از شهروندان را در جمعآوری؛ پالایش و توزیع اطلاعات فراهم آوردند. در چنین فضایی دیگر اخبار به طور انحصاری در اختیار روزنامهنگاران و رسانهها قرار ندارند بلکه از زیست بومی برمیخیزند که در آن روزنامهنگاران و شهروندان به رد و بدل کردن اطلاعات میپردازند در این زیست بوم جدید رسانهای افراد غیرروزنامهنگار یا همان شهروندان روزنامهنگار به عنوان منابعی جدید برای سازمانهای خبری عمل میکنند.
همه این تحولات با سرعتی عجیب انجام میشود و فرصت تعریف پیوستها و قواعد مرتبط را از نهادهای مسئول میگیرد اما در این میان اهالی رسانه با پایبندی به اخلاق حرفهای میتوانند کنترلکننده و نظمدهنده چنین فضایی باشند. میتوانند مسئولیتپذیری اجتماعی را تقویت کنند. قادرند در ارتقای بهرهوری ترویج فرهنگ خیر جمعی؛ ترویج نشاط و امید اجتماعی، آموزش و توانمندسازی جامعه در حوزههای مختلف با نهادهای حاکمیتی و دولت و بهویژه با وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی همکاری گستردهای داشته باشند. مشکلات بیمهای خبرنگاران مسائل مرتبط با نظام دستمزد و طبقهبندی مشاغل در واحدهای مطبوعاتی مسائل مربوط به نظام صنفی و رسیدگی دعاوی حقوقی در این صنوف و تعاونیهای مرتبط با کارکنان مطبوعات ازجمله مباحثی است که وزارت کار در تسهیل مسیر آنها نقشی بارز دارد و مورد انتظار اهالی رسانه و خبرنگاران سختکوش نیز است. تزلزل در ادامه فعالیت بسیاری از رسانههای مکتوب ثبات شغلی بیمه و حقوق و مزایای خبرنگاران را متزلزل میکند و آرامششان را بههم میریزد این درحالی است که خبرنگار در برابر این دشواریهای کمرشکن بیپناه است و مانند دیگر اصناف مدافع و حامی موثری ندارد.
انتقال و انتشار آزاد افکار و عقاید یکی از ارزشمندترین حقوق انسانی است و هر شهروندی میتواند آزادانه سخن بگوید؛ بنویسد و چاپ کند.
براساس قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات هر فرد ایرانی میتواند به همه اطلاعات طبقهبندی نشده دسترسی داشته باشد. دسترسی به اطلاعات حق مردم و تکلیف دولت است.
دولت یازدهم در اجرای این قانون اصرار جدی دارد. مبارزه واقعی با فساد به ویژه مفاسد اقتصادی از طریق انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات محقق میشود. بسیاری از مبانی حقوق شهروندی نیز از طریق اجرای این قانون به صورت فرهنگ غالب درخواهد آمد.
بار دیگر روز خبرنگار را به همه اهالی رسانه و همه کسانی که در راه آگاهیبخشی و ارتقای دانش عمومی گام برمیدارند؛ تبریک میگویم و از برپاکنندگان این نشست ارجمند بهویژه وزیر پرتلاش و سختکوش و وارسته تعاون کار و رفاه اجتماعی که همواره در حمایت از اصحاب رسانه پیشگام بوده است؛ صمیمانه سپاسگزارم و برای هم شما سلامتی شادکامی و موفقیت آرزومندم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید