فراز و نشیب تعرفههای اپراتورهای تلفن همراه
وزیر ارتباطات در روزهای آغاز فعالیتش وعده داد که سیاست دولت جدید این است که مردم فشاری بابت افزایش هزینهها متحمل نشوند او چندی بعد درباره تغییراتی که در تعرفههای خدماتی همراه اول رخ داد و نارضایتی مشترکین را در پی داشت تاکید کرد که سیاستهای پیشین خود را در این باره ادامه خوهد داد و میزان هزینه مشترکان برای تماسها با توجه تغییرات به وجود آمده در تعرفهها به نوع مصرف خود مشترکان بستگی دارد.
به گزارش سیتنا به نقل از ایسنا، چندی پیش با اجرای طرحی جدید هزینه جابهجایی از مکالمات مشترکان اپراتور اول ارتباطی حذف شد که این امر پیامد دوگانهای در قبض تلفن مشترکان داشت. از سویی حذف این هزینه باعث کاهش نرخ مکالمه بین شهری نسبت به نرخ قدیمی آن شد و از سوی دیگر افزایش نرخ مکالمه درون شهری را در پی داشت.
تغییر دیگری که در نحوه محاسبه تعرفه مکالمات با تلفنهای همراه اول رخ داد درباره تغییر از شیوه پالس محوری به محاسبه کارکرد مشترکین بر مبنای دقایق استفاده از تلفن نیز بار دیگر تغییراتی در هزینه استفاده از این سیم کارت ایجاد کرد. البته این شیوه محاسبه از پیش در دو اپراتور ایرانسل و رایتل نیز اعمال میشد.
طبق اعلام سازمان رگولاتوری در اواسط فروردین ماه سال جاری تعرفه تماسهای درون شبکهای مستقل از مسافت برای اپراتورهای تلفنهمراه 499 ریال در هر دقیقه تعیین شد که بر اساس پروانههای صادره، اپراتورها میتوانند در شرایط رقابتی تعرفههای مذکور را تا حداکثر 20 درصد بالاتر اعمال کنند که سقف این تعرفه برابر 599 ریال خواهد بود و این مبلغ برای سیمکارتهای اعتباری میتواند حداکثر 50 درصد بالاتر باشد.
تفاوت شیوه جدید محاسبه نرخ تلفن همراه با شیوه پالس محوری در این بود که شیوه قدیمی مردم را سردرگم میکرد، به این صورت که برای هر پالس از سوی اپراتورها هزینهای اعلام میشد که این هزینه بعد از مدتی بدون اطلاع تغییر پیدا میکرد همچنین نرخ تعرفه هر پالس در روز و شب متفاوت بود.
نکته مهم دیگر در مورد شیوه محاسبه پالسی این بود که در این شیوه محاسبه برای حتی یک دهم ثانیه مکالمه بیش از زمان یک پالس هزینه پالس دوم برای مشترک محاسبه میشد.
اما در تیر ماه سال جاری سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی کشور، تعرفه تماسهای سه اپراتور اول کشور را به صورت جدولی مقایسه ای در دو بخش تماسهای درون سرویسی و برون سرویسی ارائه داد که بر اساس آن تعرفه تماسهای درون شبکهای سیم کارت دائمی و اعتباری همراه اول در نقاط مختلف کشور یکسانسازی شد و برای این اپراتور 570 ریال برای سیم کارتهای ثابت و 670 ریال برای سیم کارتهای اعتباری تعیین شد.
همچنین تعرفه سیم کارت ثابت و اعتباری اپراتور اول برای تماسهای برون شبکه بدون تغییر باقی ماند به این صورت که هزینه این تماسها برای سیم کارتهای دائمی همراه اول 625 ریال و برای سیم کارت اعتباری937 ریال شد.
اما ایرانسل نرخ خود را برای تماسهای درون شبکهای تغییر نداد و نرخ این سیم کارتها برای مشترکان دائم 499 ریال و برای مشترکان اعتباری 620 ریال تصویب شد که هر دوی این نرخها نسبت به همراه اول نرخهای به صرفهتری هستند.
در مورد تماسهای برون شبکهای نیز در مقایسه وضعیت دو اپراتور اول کشور، تماسهای برون شبکه سیم کارتهای دائمی ایرانسل طبق نرخ جدید سازمان رگولاتوری به 499 ریال کاهش پیدا کرده بود و نرخ تماسهای برون شبکهای دارندگان سیم کارت اعتباری اپراتور دوم بدون تغییر همچنان 852 ریال مقرر شد.
به همین ترتیب تغییراتی نیز در نرخ ارائه خدمات تلفنی رایتل به وجود آمد و برای مشترکان خطوط ثابت این اپراتور هزینه هر دقیقه مکالمه درون شبکهای به 499 ریال کاهش پیدا کرد و هزینه تماسهای برون شبکهای این مشترکان مانند گذشته با نرخ هر دقیقه 625 ریال محاسبه میشود.
این نرخها برای مشترکان سیم کارتهای اعتباری اپراتور سوم به ترتیب برای تماسهای درون شبکهای و برون شبکه به 620 و 852 ریال برای هر دقیقه مکالمه کاهش پیدا کرد.
اما این پایان تغییرات در نرخ سیمکارتهای اپراتورها نبود بلکه پس از این ایرانسل نرخهای سیم کارت اعتباری خود را برای مشترکان این اپراتور افزایش داد که موجب شد در زمینه رقابت در نرخ سیم کارتهای اعتباری فاصلهاش با همراه اول کاهش پیدا کند.
بر اساس جدول تعرفههای سیم کارتهای اعتباری ایرانسل، هزینه هر تماس درون شبکهای با سیم کارتهای اعتباری این اپراتور از 620 ریال به 669 ریال افزایش پیدا کرد که در مقایسه با نرخ همراه اول که خدمت مشابه را با هزینه 670 ریال ارائه میدهد تفاوت چندانی ندارد.
از سوی دیگر هزینه تماسهای برون شبکهای مشترکان اعتباری اپراتور دوم با سایر اپراتورهای تلفن همراه کشور نیز از 852 ریال به 929 ریال افزایش پیدا کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید