واکنش تعدادی از علما نسبت به راهاندازی اینترنت نسل سوم و بالاتر؛ وزارت ارتباطات راهاندازی اینترنت نسل بالا را تا راهاندازی شبکهی ملی اطلاعات به تعویق بیاندازد
تنی چند از علمای حوزههای علمیه در نشست هفتهی اخیر در شهر قم، نگرانیهای حود از راهاندازی اینترنت نسل سوم و بالاتر در سطح کشور را اعلام داشتند و آمادگی خود برای مقابله با آسیبهای فرهنگی ناشی از این اقدام را ابراز داشتند.
"روح الله مومن نسب" فعال فضای مجازی در گفتوگو با خبرنگار سیتنا (CITNA.IR) ضمن اعلام این خبر، احتمال اقدامات جدی توسط علمای دین در حوزهی اینترنت پرسرعت نسل بالا را گوشزد کرد.
به گفتهی این کاشناس فضای مجازی، جلسهی سه شنبه شب اخیر با مطالعات عمیق و جدی در این حوزه تشکیل شد.
وی ادامه داد: جلسهی اخیر در شهر مقدس قم، بسیار خوب بود و دغدغه در سطح علمای قم دیده میشد. آنها مطالعات قوی و عمیقی را در اینباره داشتند و قطعاً اقدامات جدی در حوزهی راهاندازی اینترنت نسل سوم و بالاتر انجام خواهد شد.
وی در ادامه در تشریح سخنان جلسهی اخیر، افزود: اگر وزارت ارتباطات یک سال دیگر راهاندازی اینترنت نسل سوم را به تعویق اندازد که شبکهی ملی اطلاعات نیز راه اندازی شود، از مشکلات بسیار کاسته شده و اینترنت نسل سوم و چهارم در آن فضا از نیازهای اصلی مردم محسوب میشود.
این فعال فضای مجازی در همین راستا خاطرنشان کرد: در شبکهی ملی اطلاعات، ما نیاز به اینترنت نسل سوم و بالاتر برای دسترسی به محتوای خوب داریم. اینترنت سالم، سریع، امن و ارزان حق مردم است، اما در شرایط فعلی، سرعت بالای دسترسی همانند عدم مقاومت در برابر سونامی است.
مؤمننسب افزود: در جلسهای که در قم برگزار و نتایج آن به زودی منتشر خواهد شد، علمای حوزه نسبت به اینترنت نسل سوم احساس نگرانی کردند و معتقدند اینکه ما بیایم بستری را ایجاد کنیم که محتوای متناسب با آن موجود نیست، آسیبهایی را بر جامعه وارد خواهد کرد که قطعا جدی و پرپیامد خواهد بود.
وی در همین راستا تاکید کرد: اگر وزارت ارتباطات به حساسیتهای مردم و علما توجه نکند، ناگزیر است که خود را برای اتفاقات مهم در مجلس شورای اسلامی و جامعه آماده کند.
این فعال فضای مجازی با اشاره به جلسات متعدد دیگر دربارهی اینترنت نسل سوم و بالاتر، گفت: در سطح متدینین قم این احساس نگرانی ایجاد شده است؛ دیروز هم در جلسهای که با تعدادی از بانوان کشور برگزار شد، احساس نگرانی آنان نسبت به راهاندازی اینترنت نسل سوم ابراز شد، که این موارد، نگرانیهای واقعی مردم هستند.
وی افزود: به همین دلیل علمای قم اعلام آماگی کردند که در صورت عدم توجه به هشدارهای داده شده، حتی برای اعتراض به این قضیه به تهران بیایند.
مؤمننسب با اشاره به نگرانی حاصل از گستردگی مشترکان ایرانسل و راهاندازی اینترنت نسل سوم و بالاتر برای این اپراتور، گفت: نگرانیها متعدد است و الزاما تمام این نگرانیها در حوزهی فرهنگ نیست. با توجه به تعداد کاربران زیاد ایرانسل نسبت به رایتل، فعالسازی اینترنت پرسرعت نسل سوم توسط ایرانسل با قیمت بسیار پایین، مسالهای جدی محسوب میشود.
این کارشناس فضای مجازی با توجه به جلسهی اخیر علمای قم و با اشاره به اعتبار آنان در مجلس، گفت: البته نمایندههای مجلس نیز در این خصوص بسیار حساس هستند و این مساله تا سطح علنی مجلس کشیده شده است. با این همه هنگامی که این نگرانی از سوی علما هم بیان شود، نمایندگان رسیدگی به این موضوع را یک وظیفهی شرعی و تکلیف میدانند.
وی در پایان تصریح کرد: در این موضوع، اعضای شورای عالی فضای مجازی هم بسیار دغدغه دارند و دبیر شورای عالی هم که به انتخاب رییس جمهور منصوب شده در حوزهی اینترنت نسل سوم ابراز نگرانی خود را به صورت علنی ابراز کرده است.
انتهای پیام
دیدگاهها
مردم نسبت به این موضوع حساسیتی ندارند و اتفاقا کاملا موافق هستند و برای اینترنت 3G ایرانسل لحظه شماری می کنند.
باز هم مثل همیشه جریانی خاص، که با راهاندازی شبکهی ملی اطلاعات ضرر میکنند در سایتها با نام مردم مخالفت خود را ابراز میکنند وگرنه همه میدانند در صورت راهاندازی شبکهی ملی اطلاعات اکثر معزلات و مشکلات اینترنت برطرف می شود.
اگه ایران این همه پیشرفت علمی داشته همش به خاطر اینترنت با منابع علمی عظیمش بوده.
به جای اینکه بیایم اینترنت رو پرسرعت تر بکنیم داریم حرامشم میکنیم. الان کل دنیا دارن برای اینکارمون میخندن.
بانگداری ربوی رو هم حرام اعلام کردن با یک سری زدن به سایتاشون این کاملا واضحه
فک کنم یه چیزی بهت گفتن تو هم ندونسته اون رو می گی
و در کل مقایسه کردن این با اون یه نوع مغاطه (به غلط انداختن مخاطب)است
این هم حرامه ، اون هم حرامه
افزودن دیدگاه جدید