تحقیقات الهام گرفته از ژنتیک از حملات سایبری جلوگیری میکند
اکنون محققان دانشگاه ویک فارست (Wake Forest University)، با ایجاد نخستین آرایه خودکار کامپیوتری، با رشد مداوم ویروسها، کرمها و بدافزارها مبارزه میکنند. این سیستم میتواند خود را با سرعت تغییر تهدیدات مطابق سازد.
به گزارش سیتنا به نقل از سازمان فناوری اطلاعات، "ارین فالپ" دانشیار علوم کامپیوتر و "مایکل کروز" دانشجوی تحصیلات تکمیلی در حال کار بر روی الگوریتمی الهامگرفته از ژنتیکاند که با استفاده از مفهوم "بقای اصلح" بهگونهای فعال آرایههای ایمنتری را برای کامپیوتر کشف میکند. شبیهسازیهای اولیه نشان دادهاند که تنوع فزاینده آرایههای وسایل کامپیوتری موجب بهبود امنیت کل شبکه میشود، بدون آنکه فشاری غیرضروری به مسؤولان بخش آیتی وارد شود.
کروز، که مجله اینونترز دایجست (Inventors Digest) اخیراً عنوان یکی از "برترین مبتکران نوین کشور" را به وی داده است، میگوید: "مسؤولان بخش آیتی معمولاً برای صدها و گاهی هزاران دستگاه از آرایهای واحد استفاده میکنند و این بدان معنی است که هر ویروسی که بتواند یکی از دستگاههای یک شبکه را آلوده کند میتواند بر دیگر کامپیوترهای آن نیز اثر بگذارد. اگر این طرح به موفقیت برسد، خودکارسازی توان دفع حملات میتواند در حفاظت از دادههای بسیار مهم در سازمانهای بزرگ نقشی مهم ایفا کند."
هزینههای این تحقیق از محل کمکهزینه آزمایشگاه ملی نورثوست پاسیفیک (PNNL) تأمین شده است و محققان در صدد آناند که مکانیسمهایی دفاعی برای زیرساختهای مشابه کامپوتری ایجاد کنند که به حداقل تعامل انسانی نیاز داشته باشند.
به گفتهی فالپ، حملات سایبری معمولاً در دو مرحله به وقوع میپیوندند. در مرحله شناسایی، ویروس صرفاً به مشاهده چشمانداز کلی میپردازد، مکانیسمهای دفاعی ممکن را شناسایی میکند، و بهترین راه را برای ورود برمیگزیند. اگر در مرحله بازگشت هیچ چیز نسبت به مرحله شناسایی تغییر نکرده باشد، ویروس حمله را آغاز میکند. اما متخصصان امنیت میگویند که حتی تغییرات بسیار کوچک در محیط میتوانند در جلوگیری از حملات بالقوه نقش بسیار بزرگی ایفا کنند.
فالپ چنین توضیح میدهد: "اگر بتوانیم چشمانداز کلی را بهطور خودکار با استفاده از اجزایی شبیه به دوربینهای امنیتی یا افزودن نور تغییر دهیم، عدم قطعیت حاصل از آن موجب کاهش خطر حمله میشود."
محققان در حال حاضر در حال آزمون این طرحاند تا در امنیت سایبری تحول ایجاد کنند. ارزیابیهای برنامهریزیشده شامل گنجاندن سیستم خودکار مذکور در برنامهی هکتون سالانهی گروههای علوم کامپیوتری است تا به این ترتیب متخصصان تازهکار علوم کامپیوتر امکان بهبود بخشیدن به این سیستم را بیابند.
با آنکه پیش از این هیچکس این فرایند پیچیده را مدلسازی نکرده است، این نخستین بار نیست که فالپ و کروز برای تحقیق خود از طبیعت الهام میگیرند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید