کدخبر :279932 پرینت
10 اردیبهشت 1402 - 21:21

شرکت‌های چینی در رقابت با رقبای آمریکایی برای عرضه‌ی نسخه‌های چت جی‌پی‌تی

شرکت‌های بزرگ فناوری چین مانند بایدو و علی‌بابا در رقابت‌ با رقبای آمریکایی، طرح‌هایشان برای عرضه نسخه‌های خود از چت جی‌پی‌تی را اعلام کرده‌اند؛ در همین راستا تنظیم‌کنندگان در چین نیز به‌سرعت پیش‌نویس قوانین جدید را برای مدیریت نحوه توسعه چنین ابزارهایی در شرکت‌ها ارائه کردند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، ربات چت هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی ساخت شرکت آمریکایی اوپن ای‌آی بلافاصله پس از راه‌اندازی در نوامبر سال گذشته، جهان را درنوردید.

کارشناسان، توانایی این ابزار برای پاسخگویی به پرسش‌های کاربر با خروجی‌هایی شبیه به انسان را تحسین کرده‌اند، گواینکه در مورد کاربری‌های بحث‌برانگیز این فناوری نگرانی‌هایی وجود دارد.

پس از مطرح‌شدن چت جی‌پی‌تی، بلافاصله چندین کشور در سراسر جهان از جمله چین، به سرمایه‌گذاری روی سیستم‌های هوش مصنوعی مشابه مشغول شدند.

چنین سامانه‌های هوش مصنوعی مولدی برای تولید محتوایی منحصربه‌فرد مشابه انسان مانند تصاویر و متون، با تجزیه‌ و تحلیل حجم عظیمی از داده‌ها آموزش داده می‌شوند.

مثلا چت جی‌پی‌تی نشان داده که قادر است مطالعه‌های پژوهشی پیچیده دانشگاهی را به زبان ساده خلاصه کند، به سوال‌های منطقی کاربران پاسخ بدهد و در آزمون‌های مدرسه، کسب‌وکار و  پزشکی موفق باشد.

غول‌های فناوری چین از جمله علی‌بابا و بایدو نیز طرح‌هایشان را برای عرضه نسخه‌های خود از چت جی‌پی‌تی اعلام کردند.

علی‌بابا پیش‌تر در ماه جاری، ربات چت هوش مصنوعی تونگی کیان‌ون (Tongyi Qianwen) را معرفی کرد که قصد دارد آن را در تمام خدمات خود به کار بگیرد.

به‌دنبال این اعلام‌ها تنظیم‌کنندگان در چین نیز به‌سرعت پیش‌نویس قوانین جدید را برای مدیریت نحوه توسعه چنین ابزارهایی در شرکت‌ها ارائه کردند.

برخی از این قوانین پیشنهادی به منظور اطمینان از این طراحی شده است که داده‌های کاربردی شرکت‌های چینی برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی‌شان موجب تبعیض نژادی، جنسیتی و قومیتی نشود.

تنظیم‌کنندگان همچنین می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که شرکت‌ها مسئولیت قانونی داده‌های کاربردی برای آموزش الگوریتم‌ها را به عهده بگیرند، از جمله اینکه ربات‌های چت اطلاعات نادرست تولید نکنند.

گزارش جدید نیویورک تایمز فاش کرده است که چین همچنین به دنبال آن است تا مطمئن شود محتوای چنین سیستم‌های هوش مصنوعی با ارزش‌های اصلی سیاسی این کشور همخوانی دارد و اطلاعاتی ارائه ندهد که موجب تضعیف قدرت دولتی یا وحدت ملی ‌شود.

به گزارش نیویورک تایمز، هرچند این قوانین نهایی نشده‌ است، اما نشان می‌دهد که تنظیم‌کننده‌ها می‌خواهند ربات‌های چت هوش مصنوعی از سیاست سانسور حزب کمونیست چین پیروی کنند.

با اینکه شرکت‌های بزرگ فناوری چین مانند بایدو، علی‌بابا، تن‌سنت و بایت‌دنس پیش‌تر مهارت فنی خود را برای ساخت این ربات‌های چت ثابت کرده‌اند، اما محدودیت‌های پیشنهادی ممکن است سرعتشان را برای اجرای تغییرات کند کرده و رقابت‌ با رقبای آمریکایی مانند مایکروسافت، گوگل و اوپن ای‌آی را برای آن‌ها دشوار کند.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.