کد مطلب: 

171520

پیمانکاری تلفن اینترنتی دولت از انحصار خارج شد

کلیه شرکت‌های فعال در زمینه VOIP می‌توانند طبق دستور وزیر ارتباطات و مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به شکل مستقیم و به شرط داشتن مجوز، با شرکت ارتباطات زیرساخت وارد مذاکره شوند.

به گزارش سیتنا، شرکت ارتباطات زیرساخت خرداد ماه سال 90 تبادل بخشی از ترافیک تلفن اینترنتی وارده بین‌الملل (ترمینیشن) را با استفاده از تجهیزات و امکانات فنی خود به مزایده گذاشت تا به شرکت‌های دارای مجوز فعالیت در عرصه ICT  فرصت حضور در این عرصه داده شود.

هم‌زمان ساماندهی بخش تلفن اینترنتی خارجه بین‌الملل با عنوان اوریجینیشن و از سرگیری فعالیت بخش خصوصی فعال در حوزه VOIP هم در نظر گرفته شد.

شرکت زیرساخت مذاکراتی برای انعقاد قرارداد با تعاونی‌های تفتان و تلفا از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و انجمن شرکت‌های اینترنتی داشت و در شرایطی که احساس می‌شد مذاکرات به مرحله پایانی رسیده و حضور این دو تعاونی در بخش‌های ترمینیشن و اوریجینیشن قطعی است، اما مجوزها به شرکت‌های دیگری واگذار شد.

نتیجه مزایده پیمانکاران تبادل ترافیک بین‌الملل در دو بخش اوریجینیشن و ترمینیشن به قرار  شرکت‌های آریا رسانه تدبیر (شاتل)، شرکت توسعه ارتباطات پارس، تراشه سبز، پارس ارتباط و پیشگامان کویر یزد بود. این شرکت‌ها به عنوان واجد شرایط برای تبادل ترافیک بین الملل زیرساخت معرفی شدند و قراردادشان یک ساله قابل تمدید تا دو سال دیگر بود.

تا پیش از ارائه مجوز به این چند شرکت‌، شرکت‌های VOIP مستقیما ترافیک را به خارج از کشور عبور می‌دادند ولی با روی کار آمدن پیمانکاران زیرساختی در زمینه VOIP، این شرکت‌ها ملزم به انتقال ترافیک خود از دروازه این چند شرکت که قابلیت کنترل توسط زیرساخت را داشت، شدند.

در پی برخی اعتراضات که نسبت به چنین رویه‌ای شد، خسروی مدیر عامل زیرساخت ، این شرکت را تنها متولی حاکمیتی VOIP و دروازه بین‌المللی انتقال ترافیک در سطح کشور مطرح کرد.

حال با توجه به اینکه پروانه این پنج شرکت پایان یافته و اما همچنان برخی فعالان حوزه VOIP نسبت به چنین مسئله‌ای معترض هستند، وزیر ارتباطات در پارلمان بخش خصوصی عنوان کرد: تبعیض برای هیچ فعال صنفی قائل نیستیم. در گذشته 5 شرکت از زیرساخت مجوز فعالیت داشتند اما آنها را حذف می‌کنیم تا شرایط برای تمامی بازیگران یکسان شود.

واعظی اجازه فعالیت در حوزه VOIP را منوط به قانونمند و شفاف بودن روال کاری شرکت‌ها دانست و عنوان کرد: آدرس 700 شرکت فعال در زمینه ISP و اوریجینیشن را با IP آنها دارم که برخی از آنها به اسم خدمات، ترافیک قاچاق می‌کنند که اجازه چنین کاری را به آنها نمی‌دهم.

او افزود: اگر خود این شرکت‌ها پیش قدم شوند و از دروازه زیرساخت برای انتقال ترافیک استفاده کنند کاری با آنها نداریم در غیر اینصورت برخورد خواهیم کرد.

وزیر ارتباطات با اشاره به قاچاق چند میلیون دقیقه مکالمه گفت: این پول بیت‌المال است و جلوی چنین تخلفی را می‌گیرم.

اکنون شرایط برای تمامی شرکت‌های فعال در زمینه VOIP یکسان شده و شرکت‌های دارای پروانه می‌توانند به شکل مستقیم با زیرساخت وارد مذاکره برای ارائه خدمات شوند.
پنج شرکت دیگر هم که در واقع پیمانکار دولت بودند اکنون در شرایط مساوی با دیگران قرار دارند.

شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای اجرای مصوبه 193 تلفن اینترنتی بین‌الملل که در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب رسید آمادگی خود را برای راهیابی ترافیک دارندگان مجوز VOIP و اتصال مستقیم آنها به دروازه‌های بین‌الملل اعلام کرده است.

انتهای پیام

منبع: تسنیم

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2014-12-08 23:25

افزودن دیدگاه جدید