CITNA RSS ۱۳۸۹/۰۵/۰۸ 30/07/2010 تعداد اخبار:۴۲۳۸ ساعت:۱۳:۲۹ فارسی | English
  
صفحه اصلی
  
عناوین کل اخبار
  
جامعه اطلاعاتی
  
فناوری اطلاعات
  
فناوری ارتباطات
  
زندگی دیجیتال
  
گزارش تصویری

انتخاب تاریخ آرشیو

جستجوی کلیدواژه
خبرگزاری ها
دانشگاه ها
روزنامه ها
ارسال خبر به سیتنا
تماس با سیتنا
آرشیو اخبار
جستجوی پیشرفته


نسخه چاپی ارسال خبر به دوستان
سیتنا
سرویس : جامعه اطلاعاتی
تاریخ: ۱۳۸۸/۰۹/۲۵
ساعت: ۱۰:۵۶
کد خبر: ۴۶۶۶


با حمایت مرکز تحقیقات مخابرات ایران "هستان شناسی عمومی زبان فارسی" ایجاد شد
مرکز تحقیقات مخابرات ایران با همکاری دانشگاه شهید بهشتی "هستان شناسی عمومی زبان فارسی(ورد نت فارسی)" که پایگاه دانشی حاوی اطلاعات در مورد واژه ها و ترکیبات زبان (مفاهیم)، اطلاعات نحوی آنها و ارتباطات معنایی میان آنهاست، ایجاد کرده است.

به گزارش سیتنا به نقل از  روابط عمومی مرکز تحقیقات مخابرات ایران، هدف از این پروژه، ایجاد هستان شناسی مرجع کامل و منسجم در حوزه زبان فارسی با در نظر گرفتن ویژگی های بومی خط و زبان فارسی و در واقع ایجاد یک شاخه فارسی برای wordnet می باشد که در تحقیقات و پژوهشهای زبان فارسی قابل استفاده بوده و امکانات تبدیل چند زبانه را نیز فراهم می کند.
بنا بر این گزارش، با اجرای این پروژه شاخه زبان فارسی برای wordnet ایجاد شده و با توجه به پوشش واژگان وردنت انگلیسی و امکان اتصال آن به محصول این پروژه، دریچه ای از زبان فارسی به سایر زبانهای دنیا گشوده می شود که علاوه بر رفع نیاز سیستمهای کاربردی چون ترجمه ماشینی، جستجوی اینترنتی، بازیابی اطلاعات تک و دو زبانه، فرهنگ نگاری، طبقه بندی اسناد، خلاصه سازی متون و آموزش زبان، امکان تبادل دانش، تکنولوژی و فرهنگ میان فارسی زبانان و سایر زبانهای زنده دنیا را نیز ایجاد نموده است.
این گزارش می افزاید، عدم وجود یک هستان شناسی مناسب، مشکل ساخت بسیاری از سیستم های پردازش زبان فارسی می باشد، وجود یک هستان شناس برای این زبان در تبدیل متن به گفتار و استخراج اطلاعات از متون، نقش اساسی ایفا می نماید.
گفتنی است یکی از اهداف اصلی تولید چنین واژگانی و به دنبال آن توسعه و ارتقا سیستم های کاربردی بهره گیر از آن ها، اعتلای علمی و فرهنگی کشور می باشد. به عنوان مثال ساخت سیستم های مترجم و خلاصه ساز، به فارسی زبانان این امکان را می دهد که حتی با عدم آشنایی با زبان انگلیسی قادر به استفاده از منابع علمی، خبری و اطلاعاتی موجود باشند برای مثال سیستم های استخراج و تحلیل اخبار سیاسی، نظامی ، اقتصادی و ... می توانند اطلاعات مورد نیاز را جهت تصمیم گیری در اختیار مسئولین قرار دهند و نرم افزارهای کاربردی با استفاده از این هستان شناسی به کاربران امکان محاوره به زبان بومی با برنامه های کاربردی مورد نظرشان را می دهند که از آن جمله می توان به جستجوی موضوعات مفهومی به زبان بومی، سیستم های درک متن در استخراج خودکار دانش متون و ساخت پایگاههای داده و دانش بر
اساس آنها اشاره نمود و سیستم های تولید متن نیز می توانند در تهیه گزارشات مختلف مورد استفاده واقع شوند. این نمونه ها و بسیاری نمونه های دیگر طرح های پژوهشی و کاربردی هستند که برای دستیابی به کارآیی موردنیاز به وجود چنین منبعی نیازمندند.
4666
نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
عنوان : *
پیشنهاد :
* : ضروری